Een week vol handel

Auteur: knarf84

Na de eerste twee handelsweken lijkt alles bij het oude in Cyberië. Eurodam is weer de stad waar het meest gehandeld werd. Dit blijkt ook uit de statistieken en het budget dat de stad heeft ontvangen.

Eurodam ontving maar liefst ruim 136.000 ISH. Bovendien hebben zij als eerste de producten voor de raceteams geëxporteerd, wat de stad nog eens een bonus van 100.000 ISH oplevert.

Als de statistieken worden bekeken valt het op dat Kronenburg het in vergelijking met voorgaande periodes minder goed doet. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat veel handelaren weer teruggetrokken zijn naar Eurodam sinds Richard uit zijn ambt is ontslagen. Het verschil tussen Roebelarendsveen en Zwollar is vrij klein. Alleen de kavelverkoop en het aantal inwoners is bij Zwollar hoger. Qua gebruik van resources ligt Roebelarendsveen een fractie hoger.

Uiteraard laait dan de discussie weer op waarom Roebelarendsveen nog geen duidelijk voordeel heeft boven de andere steden. Als Minister van Financiën heb ik hier uiteraard over nagedacht en enig overleg gepleegd met Wouter en de Federals wat de mogelijkheden zijn, maar op het moment van schrijven is hier nog niet meer over bekend.

Een ander gegeven lijkt het afnemen van de populariteit van de FCS status. Waar men vroeger nog vocht en men het een eer vond om dit beroep te mogen uitoefenen, lijkt dit nu een stuk minder te zijn. Het Ministerie van Financiën had 3 FCS`ers in dienst genomen, maar er is er nog maar één over. Alleen aro lijkt tot dusver de enige die zijn taak deze ronde zal volbrengen. De andere twee FCS`ers, Veronica en Guano Apes, zijn ontslagen vanwege respectievelijk een criminal- en cheaterstatus. Hoewel de laatste status toch zeker niet aan te bevelen is boven een FCS-status valt het wel op dat Veronica haar status vrijwillig heeft opgegeven voor het grijze pakje. Of dit ook het beeld voor de toekomst is? Wie zal het zeggen.
Voorlopig draait de handel in de steden op volle toeren, en dat is toch waar het om gaat.

Leave a Reply