Het braafste jongetje van de klas

Auteur: The Socialist

Al verscheidene keren heb ik erover gesproken; Digitalië gaat zich steeds braver gedragen. Iets wat ik niet altijd in dank heb afgenomen daar hiermee ook het anti-Cyberische sentiment verloren ging, iets wat ik als groot voorstander ten zeerste betreur. Helaas is geen enkel persoon echt de baas in Digitalië dus heeft niemand deze ontwikkeling kunnen keren. Digitalië is nu officieel het braafste jongetje van de klas.

Aan de ene kant is dit natuurlijk een fijn iets daar er eindelijk plaats is voor een dialoog in plaats van bot elkaar af te schieten als het je niet zint. Er worden zowaar discussies gevoerd tussen het volk en de machthebbers in de Senaat, iets waar de Cyberiërs nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Ook het gemiddelde gebruik van buskruit is omlaag gegaan, afgezien van de EPISC welke deze handelsperiode plaatsvond. Nee, mensen schelden elkaar uit, slaan elkaar desnoods neer met een meter hout, maar een schot lossen ze nog zelden.

Een ander aspect van het braver worden houdt het bang zijn voor dictatuur in. Sinds de oprichting van de staat Digitalië kent men eigelijk al een dictatuur, hoewel men het in het verleden nog wel eens wilde verpakken in iets genaamd democratie. De huidige tendens is echter dat de machthebbers zichzelf zoveel mogelijk proberen in te dekken tegen personen met absolute macht.

Is Digitalië een tweede Cyberië aan het worden? Ja, maar ze beginnen langzamerhand beter te worden.

Leave a Reply