Milieuregulaties en technologische vooruitgang

Auteur: Redactie

Vanuit de laboratoria van de Overheid hebben federale wetenschappers, na vele dagen van geheim onderzoek, radicale veranderingen aangekondigd. Tegelijkertijd maakte de Wereld Handelsorganisatie (WTO) haar nieuwe normen bekend, welke naar alle waarschijnlijkheid ook een kentering in de productie van enkele goederen zal betekenen.

De knappe koppen van de Federatie wisten onder andere een effectief systeem te ontwikkelen, waardoor ijzer voor de helft van de huidige prijs kan worden geproduceerd. De techniek van een machine is zelfs zo verbeterd dat hij meer dan gehalveerd is in grootte. Ergonomische experts hebben bovendien de zaag verbeterd met een speciaal houten handvat.

Bezorgd over de opwarming en uitwoning van de aarde heeft de WTO enkele maatregelen afgekondigd die de Federatie zal volgen; zo wordt voortaan bij elk stuk chips en plastic verplicht een folder geleverd met milieuvoorlichting, die naar verwachting de grootte in de winkel zal verdubbelen. Diamantboren en kogelvrije vesten worden voorzien van een inscriptie met enkele milieuvoorschriften, wat het duurder zal maken om te produceren.

Door een nieuwe cao hoeven werknemers minder met de hand te doen, maar mogen zij straks bij enkele complexe producten schroevendraaiers gebruiken. Het banenverlies bij garages door de verregaande automatisering wordt teruggedraaid, want computers worden verboden in de werkplaatsen. Hierdoor moeten de kosten van de specialisatieopleidingen wel flink opgeschroefd worden, zo heeft de belangenorganisatie al laten weten.

Toevalligerwijs heeft het marketingbedrijf MarCom afgelopen week aan haar aandeelhouders laten weten dat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd. MarCom verzorgde jarenlang tegen betaling de PR-zaken van veel winkels en banken in de Federatie, maar vanaf komende handelsperiode zullen ondernemers zelf de communicatiemiddelen moeten aanschaffen om hun bedrijf bekendheid te geven. De directeur kreeg de lachers nog even op de hand toen hij zei dat zijn nieuwe bedrijf dan maar in telefoons, camera�s en computers zal gaan handelen.

Leave a Reply