TMC op non-actief

Auteur: Eindredacteur

The Miniconomist is, zoals algemeen bekend, de oudste nog bestaande krant van de Federatie. Ooit begonnen in Cyberië bracht ze veel nieuws voor zowel handelaren als de sociale dieren, en bracht ze zelfs sommigen ertoe zich te vestigen in de Federatie. Met veel inside nieuws was het jarenlang de absolute koploper in de mediawereld, iets wat eigelijk weinig tot geen kranten kunnen zeggen.

Verscheidene keren bracht inactiviteit van het journalistieke deel van de bevolking de redactie van deze krant ertoe de krant op te heffen. Maar alsof The Miniconomist een kat is met negen levens stond ze steeds weer op om de bevolking van nieuws te voorzien. Echter, met het aftreden van de Overheid hield de inside informatiestroom op en werd ze niets meer dan een reguliere krant, zij het met een gigantisch budget. Met de komst van de Federal Manager enkele handelsperiodes terug en het aantreden van mijn persoon (The Socialist) als Eindredacteur begon de informatiestroom van binnenuit weer iets te stromen. Het mocht echter niet baten, wederom laten de schrijvers van de Federatie The Miniconomist `in de steek`.

Nu zijn de woorden `in de steek laten` niet gepast. Nee, The Miniconomist is enkele handelsperiodes weer tot leven gewekt aangezien het medialandschap nodig meer kwaliteit moest krijgen. Toen was de gemiddelde kwaliteit van media om te huilen, nu komen langzamerhand weer initiatieven welke de moeite waard zijn te volgen en om je voor in te zetten. Een logisch gevolg is dan ook dat The Miniconomist minder artikelen binnenkrijgt totdat het punt wordt bereikt waar geen enkel artikel meer in de redactiebus komt. Dit punt is nu bereikt.

Met haast genoegdoening kan ik zeggen dat The Miniconomist vanaf komende handelsperiode op non-actief zal staan. Met genoegdoening doel ik natuurlijk op het feit dat The Miniconomist momenteel niet nodig is om enigszins informatie beschikbaar te stellen, daar er prima alternatieven zijn, te denken valt aan de kersverse krant De Katharos. De afgelopen handelsperiodes heb ik – The Socialist – van harte gediend als jullie eindredacteur. Ik zou het zo weer doen.

Leave a Reply