Afscheid van een ster, Katharos/Goedkoopste

Auteur: bonanza

En dat was hij. Bij het grote publiek was hij vooral bekend omwille van zijn schitterende handelsprestaties. Zo heeft hij meerdere keren een handelsperiode gewonnen en is hij onder het pseudoniem Katharos Super Captain of Industry (SCOI) en met goedkoopste Captain of Industry (COI). Maar handel was niet zijn enige bezigheid. Zo zette hij verschillende kranten op (waarvan `De Katharos` ongetwijfeld de bekendste is), richtte hij samen met bytertje Creditgame op (dat erg populair was) en won hij verschillende andere activiteiten, waaronder een StayAwake Contest en Big Brother. Daarnaast heeft hij ook een politieke carriere geambitieerd en werd hij verscheidene keren mayor. Daarbovenop heeft hij ook nog gezeteld in een van de hoogste beslissingsorganen: het CoV.

Zijn afscheid komt er na wat men noemt “de druppel die de emmer deed overlopen”. In een mededeling liet hij weten dat hij de federatie zou verlaten na te veel betutteling van de Federal Manager en diens onvermogen in communicatie (wat in het verleden al verschillende federals is verwijt). Die zou (volgens Katharos) onder andere zijn clubomschrijvingen steeds aanpassen zonder zijn toestemming of medeweten. Toen de mededeling in de club “Fed Requests Cyberië” verscheen stemden sommigen mensen spontaan in en leek het alsof er een ware revolutie op poten stond. De Federal Manager drukte echter snel alle geruchten de kop in, nadat hij meedeelde dat geen enkele Federal zoiets zou doen.

Katharos/goedkoopste had echter geen oren naar deze uitleg en verliet het land ogenblikkelijk. Maar volgens Zofona, die een deftig gesprek met Katharos heeft gevoerd, gaf die achteraf toe dat hij wat had geoverreageerd en dat hij er toch nog eens over zou denken om terug te keren. Er is niet bekend welke datum Katharos in gedachten heeft, maar waarschijnlijk is wel dat hij deze handelsperiode niet zal terugkeren om zo zijn woorden kracht bij te zetten.

Hij heeft dan ook nog altijd één functie die hij nog niet bereikt heeft, federal

Leave a Reply