Rechtzaken

Auteur: COE

Waar het de eerste week nog erg rustig was in heel de Federatie, steekt nu opeens een storm op aan rechtzaken. Zelfs in het land waar normaal geen rechtzaken gehouden worden, is er een gaande. De rechtzaak gaat over de namen die mayor Beagollum gegeven heeft aan zijn straten. Alhoewel er getwijfeld moet worden aan de juridische waarde van de Digitaliaanse rechtzaak, is het toch een teken aan de wand. Blijkbaar zijn rechtzaken een nieuw soort tijdverdrijf aan het worden.

In Cyberië werd zelfs een misschien wel unieke rechtzaak gehouden. Iemand werd schuldig bevonden aan diefstal door een bekentenis die de persoon gepost had in een club. De boete bedroeg 125 I-Shell, zonder dat diegene door het automatische systeem op heterdaad betrapt was. Het mag als logisch worden gezien dat de veroordeelde een poging gaat wagen in de Internationale Rechtbank. Een tweede rechtzaak over handelsnamen is nog steeds bezig.

Alleen Virtua doet nog niet volwaardig mee met de nieuwste trend. In de Virtuaanse rechtzaal werd nog geen enkele rechtzaak gehouden. Wel heeft Andoversr een rechtzaak aangespannen tegen Naamloze omdat deze hem had verbannen uit de Digitaliaanse Ambassade.

Alhoewel het lijkt alsof de groei in het aantal rechtzaken uit de lucht gevallen kwam, zijn de meeste experts het erover eens dat deze trend zal doorzetten. Een medewerker van de Cyberische rechtbank die anoniem wenste te blijven vertelde tegen deze krant: �Hoe meer rechtzaken, hoe meer spektakel […] deze handelsperiode leek zo dood als een pier, nu komt er eindelijk leven in de brouwerij.�

Leave a Reply