Overheid lijkt wederom in te grijpen

Auteur: Redactie

De Federatie lijkt op korte termijn enkele maatregelen te krijgen die het handels- en leefklimaat sterk zullen beïnvloeden. Experts van de Overheid zijn hier plannen voor aan het ontwikkelen, na sterke druk uit binnen- en buitenland. Een woordvoerder: “Momenteel zijn haalbaarheidsonderzoeken in volle gang. Over een week of twee verwachten wij de eerste wijzigingen door te voeren.”

Toeristenbureaus uit de verscheidene werelddelen hebben al geklaagd dat de Federale bussen te vaak stoppen bij grote supermarkten. Directeur Lee van het Aziatisch Bureau van Toerisme: “Wij komen naar Cyberië, Digitalië en Virtua om iets van de lokale culturen mee te krijgen. Megawinkels bestaan overal in de wereld, maar de vrolijk versierde gevels in downtown Tripolire of Zwollar zijn uniek in de wereld.” De Overheid heeft naar aanleiding hiervan besloten om de route van de toeristenbussen zo snel mogelijk drastisch aan te passen.

Een nog niet officieel verschenen rapport over de welgesteldheid van het milieu in de Federatie, schijnt kritisch in te gaan op het effect van parkjes op de gezondheid van het land. Zo zou er ondermeer in staan dat een park niet voldoende soelaas biedt wanneer in de hele stad vruchtbare landbouwgrond wordt vernietigd. Een van de conclusies zou zijn dat een burgemeester meer vrijheid moet krijgen in het lokale bestuur, en dat de grote vervuilers ook zouden moeten meebetalen aan onderhoud van de natuur in de bergstaatjes.

Bovendien wordt er gekeken naar de ex- en importregulaties, hoewel de aanpassingen momenteel ook nog in de steigers staan. Deze exims staan al vele jaren garant voor een gegarandeerde winst voor de grote handelaren, en in sommige gevallen is dit een doorn in het oog van de Overheid. Tycoon Podje spande afgelopen week de kroon, toen hij vele tienduizenden ISH winst wist te maken op een exportdeal die door de Cyberische regering werd betaald. Het meest opmerkelijk is dat hij zelf de onderhandelingen voerde namens de regering. Financieel woordvoerder van de Overheid: “Wij hadden moeten voorspellen dat het niet goed kan gaan, als een van de grootste handelaren ooit een van de grootste exportdeals ooit regelt.” Er was ook een licht verwijt naar de Cyberiërs: “We verwachten trouwens dat het Cyberisch Parlement er ook van leert: zij hebben, voor deze schaamteloze zelfverrijking, zonder na te denken de portemonnee getrokken.”

Aangezien wij als redactie van de TMC ook aan wederhoor doen hebben wij Remcowouter, de President van Cyberië om een reactie gevraagd. Deze is als volgt:

“Het is een taak van de volksvertegenwoordiging om zo goed mogelijk het land te besturen. Het Parlement heeft dit dus ook gedaan. Zij hebben een persoon met verstand van handelen naar de onderhandelingen gestuurd waar deze met een uitstekend resultaat van terugkeerde. Tegenover de rest van de Federatie is het misschien niet al te vriendelijk geweest maar de taak van de Federale Overheid is nog steeds naar mij weten het zorgen van balans in de Federatie. De betreffende onderhandelaar had dus moeten voorzien, zoals zij al zelf aangaven, dat het de balans ontzettend kon verstoren. Wij hebben een les geleerd dat we voor ons land vooral zo moeten doorgaan. Dat is immers het beste voor Cyberië.”

Leave a Reply