Kleine stadsbudgetten? Terecht?!!

Auteur: Pedro Alvarez

Op een nieuw politiek systeem na, is dit toch wel de vraag die vele mensen bezig houdt deze handelsperiode. De stadsbudgetten van de steden in Cyberië zijn opmerkelijk kleiner dan de afgelopen handelsperiodes. Volgens sommigen is het de schuld van de parlementsleden van de vorige handelsperiode, omdat deze het budgetsysteem hebben uitgewuifd. Zij beweren op hun beurt weer dat alle schuld bij de Federals ligt, niemand had tenslotte verwacht dat deze zo hard zouden besparen op de Cyberische budgetten.

Er zijn heel wat mensen die het zien als een ramp. Maar is het wel een ramp? Zijn Cyberiërs niet gewoon verwend? Ik kan uit eigen ervaring spreken, wanneer ik zeg dat een stadsbeleid tijdens dit budgetsysteem ook automatisch kon. Het was niet zo moeilijk als mayor, je zette het maximaal aan exports en je vulde 3 toeristen tot 10 000ISH, nu is er tenminste weer beleidsvariatie tussen de mayorskandidaten.

De 2de week was aangebroken. Weer heel wat gemor van verscheidene mayors dat budgetten laag zijn. Maar misschien zijn de Cyberische mayors wel zo verwend dat ze geen deftig beleid meer kunnen handhaven, kijk maar hoe Tripolire, kleiner als alle Cyberische steden, een veel groter budget per inwoner kan krijgen dan welke Cyberische stad ook. Dus ergens geloof ik dat we gewoon veel te verwend waren, we kregen dan ook het merendeel van de eindplaatsen. Misschien hebben de Federals gelijk, door ons budget in te korten, tenslotte hebben Virtua en Digitalië het altijd al zo moeten doen.

Leave a Reply