De wolf die er met de schaapjes vandoor ging…

Auteur: bonanza

Het beloofde een goede politieke handelsperiode te worden. Het parlement was goed gevuld en er waren zelfs reserve-kandidaten. Een uitstekende basis dus om een nieuwe handelsperiode in te stappen en enkele broodnodige problemen aan te pakken.

Het liep echter een beetje anders. Ik ga me in dit artikel beperken tot de capriolen van één persoon. Marcelbuter is zijn naam. Tijdens het begin van deze handelsperiode vervulde hij de functie van Minister van Algemene Zaken. (let op! Sinds een verandering tijdens de vorige handelsperiode omvat dit ministerie zowel de functie van MvF, MvJ als MvSZ. U snapt het niet? Geen probleem, ik ook niet.)
Het begon al met zijn richtlijnen. Deze waren zeer omstreden. Zo stelde hij bijvoorbeeld dat het mogelijk was om een rechtszaak uit een vorige handelsperiode door te zetten naar de daaropvolgende handelsperiode. In normale omstandigheden had dit heel wat kritiek uitgelokt. Ook nu was er wat kritiek van enkele personen, maar duidelijk heel wat minder dan wat in andere situaties het geval zou zijn geweest.

Zoals ik al zei, dat was nog maar het begin van alle ellende. Er staan momenteel nog zo’n vijf rechtszaken open. Deze minister kan zeker niet klagen over te weinig werk. Maar wat deed Marcelbuter? Hij weigerde de rechtszaken te openen (waarvan de eerste overigens tegen hem gericht is deze rechtszaak handelt over een belediging die Marcelbuter uitte tegen Gaius Julius Caesar.-).

Ossie000, parlementslid, stelde Marcelbuter de vraag waarom hij de rechtszaken niet wilde openen. Deze antwoordde dat hij daar door het wetboek niet verplicht toe was. Dat klopt, maar wat voor een persoon moet een minister zijn om rechtszaken te weigeren? Waar is het met onze democratie naartoe gegaan?
Het is dus vanzelfsprekend dat deze onbekwame en machtsbeluste minster moest worden afgezet. En liever ook zo vlug mogelijk. Het antwoord van de minister was voor ossie000 genoeg om een Motie van Wantrouwen te openen. Daarop reageerde Marcelbuter furieus. Na de stemming van het parlement luidde het logische verdict: De MvAZ wordt ontheven uit functie.

Maar Marcelbuter zou Marcelbuter niet zijn, moest hij dit verdict aanvaarden. Als een laffe haas vluchtte/verhuisde hij terug naar Digitalië en overtrad daarmee de duidelijke regel dat ministers in Cyberië dienen te wonen. De Federals reageerden onmiddellijk door het afnemen van zijn ministerfunctie. En alsof dat nog niet genoeg zou zijn, doneerde Marcelbuter zijn volledige ministerbudget aan enkele schietgrage personen die in ruil voor het geld, ossie000 zouden neerschieten. Ossie000 raakte ernstig gewond, maar is niet in levensgevaar. Hij liet de krant weten dat hij iedereen bedankte die beterschapkaartjes naar hem gestuurd heeft.

De Council of Veterans vergadert momenteel over een verdiende straf. Dat deze niet mals zal zijn, mag vast staan.

Ondertussen heeft het (erg ijverige) parlement al een nieuwe minister aangesteld: the mister. Hopelijk leeft hij nog lang en gelukkig.

Leave a Reply