LJE: Handelende politiek

Auteur: Lijst Joep Eerlijk

Politiek is er om het land te besturen, zorgen voor mooie plannen die een breed draagvlak hebben. LJE wil met elkaar verder komen, met goed uitgedachte plannen waar brede steun voor is. De politiek moet hervormd worden, LJE wil dat ook, niet met een vooraf bedacht plan, maar wel met een open discussie tussen parlement en het volk.

De politiek heeft een grote invloed op de handel. LJE wil kijken of zij iets kunnen doen met de BTW. Zoals nu BTW wordt betaald, en via de mayor weer teruggegeven, moet anders kunnen. LJE is ook voor een bredere opzet van de belastingen bijv. op steen en ijzer. LJE is ervoor dat de BTW naar de MvF gaat en deze het geld terug geeft aan de burgers door bijv. een eximcontest. Zeker wanneer de 2de week de handel inzakt, moet de MvF de handel stimuleren met het geld dat hij verdiend heeft in voorgaande dagen.

Miniconomy moet vooral leuk blijven, straatraces was vroeger een leuk in een ronde. Met de komst van ziekenhuizen vind LJE het weer veilig genoeg om te gaan races en is voor het herinvoeren van de races.

LJE wilt meer handel zodat het spel voor iedereen leuker wordt! En mocht er in de politiek iets veranderen doe het met elkaar en niet ieder op zijn eigen eilandje!

Leave a Reply