Nieuwe regering legt eed af

Auteur: bonanza

In tegenstelling tot sommige andere landen buiten onze Federatie, is men er in Cyberië in geslaagd een regering te vormen na de verkiezingen. De nieuwe president Pedro Alvarez heeft zijn kabinet bekend gemaakt. De Minister van Onderwijs zal Erkan.E zijn, Minister van Justitie M1n1conomy en Minister van Financiën Bonanza. De twee laatste functies zijn weer ingevoerd na het verdwijnen ervan vorige handelsperiode. Toen nam de Minister van Algemene Zaken deze functies waar. Echter, sinds de herinvoering van het budgetsysteem, werd er beslist om toch weer een Minister van Financiën aan te stellen.

De Cyberische staatskas beschikt over het budget waar het enkele handelsperiodes geleden mee eindigde, een slordige 2,8 miljoen ISH. De begroting is reeds goedgekeurd, maar toch kunnen de ministeries niet aan de slag. Door een onvergeeflijke fout in het wetboek mag de Minister van Financiën immers pas ministerbudgetten uitdelen na 5 dagen, na de start van de nieuwe handelsperiode. Voorlopig staat er dus nog geen enkel ministerie op poten.

Op educatief vlak is er op dit moment nog maar 1 school die reeds een club bouwde (het trouwe ONE) en uiteraard zijn er nog geen Cyberische rechtszaken gestart. Dit in tegenstelling tot de International Court, waar jerrevds eenzelfde zaak wil starten als vorige ronde. Er zijn tot op heden nog geen rechters benoemt, dus is het afwachten wat er zal gebeuren.

Op waar spectaculair nieuws is het nog even wachten. Waarschijnlijk kunnen de ramptoeristen onder ons zich bij de volgende editie in de handen wrijven.

Leave a Reply