Foutje?

Auteur: Pedro Alvarez

Ik kwam op een zekere dag de straat op, en plots zie ik een zwart busje al racend voorbij komen, met daarop in grote letters CBI geschilderd. Ze stoppen voor de poort van het gemeentehuis van Roebelarendsveen. Ik vraag me af wat er aan de hand is en ging in het gemeentehuis een kijkje nemen. Eenmaal binnen gekomen zie ik daar een fors gebouwd figuur met een overdreven grote zonnebril staan die de stadskluis opblies en 10 000ISH meenam. Hij liet een briefje achter waarop stond: “De Federals hebben 10.000ISH uit de stadskas van Roebelarendsveen gehaald als boete voor het feit dat burgemeester Miquel Alvarez met een subaccount heeft gehandeld in zijn stad.” Ik was vol verbazing en ging eens horen bij mijn stadsgenoten, die zeiden me dat Miquel Alvarez eerder die dag naar het CBI kantoor was gegaan, om aan te geven dat hij bewust een foutje had gemaakt in belang van Roebelarendsveen. Ik had onze geliefde mayor dit al snel vergeven, aangezien dat hij het tenslotte ter goede willen van Roebelarendsveen deed.

Maar ik stelde me wel grote vragen bij het handelen van de Federals. Waarop slaagt het feit dat een hele stad wordt gestraft door een actie van een individu, ondanks dat het de mayor was, stond ik er pal van. En zo’n grote fout met een grote impact was het toch niet, elke mayor maakt toch wel eens foutjes. Bovendien was hij zelf nog eerlijk gaan fout gaan opbiechten, dus een boete van 10 000ISH aan de stadskas leek me fel overdreven en totaal onterecht. Door dit te doen heeft men in principe Miquel zwart gemaakt tegenover andere spelers. “Kijk eens, hoe een slechte mayor hij is. Door zijn fout, zijn jullie gezamenlijk 10 000ISH armer.” Ook stel ik me grove vragen bij het feit of dit ook wel was gebeurd als er een andere mayor was geweest zonder verleden. En tenslotte of dit alles wel zou gebeurd zijn moest Roebelarendsveen deze ronde niet zo welvarend zijn en maar 40 000ISH in kas hebben.

Ik stel me bij deze heel kwestie grote vragen. Ik volg onze geliefde mayor zijn mening dan ook niet dat alle steden over dezelfde kam moeten geschoren worden, nee integendeel inwoners mogen niet extra benadeeld worden door fouten van de mayor als individu.

Leave a Reply