Onafhankelijke Rechters niet nodig in Cyberië!

Auteur: Naamloze

In Digitalië was ik gewend dat rechter niet onafhankelijk hoeven te zijn. Daar kom je met een kogel en wat geld al ver genoeg. Dat is ook zeker een systeem dat ik persoonlijk erg waardeer. Maar wat in men opvalt tijdens mijn verblijf in Cyberië, is dat een rechter hier ook niet onafhankelijk hoeft te zijn.

In principe kan iedereen rechter worden en kan iedereen een rechter omkopen zonder dat dat strafbaar is. Je zou het zelfs letterlijk in een contract kunnen vermelden! De Minister van Justitie kan gewoon iedereen aanwijzen als rechter inclusief zichzelf. Hij beschikt tevens over de macht om enkel zich zelf rechter te maken. Voor mij een maffe situatie, in Digitalië kan de koning rechter aanstellen maar volgens de wet mag hij dat zelf niet zijn. Niet dat dat niet gebeurt. Maar in Cyberië is de huidige Minister van Justitie zelf de enige rechter die heerst in het hele land. Niet dat we m1n1conomy niet vertrouwen maar dat houd niet in dat je zomaar als deelnemer van de regering ook nog als enige over het strafrecht de scepter zwaait. Het strafrecht dat er ook is om je politieke bondgenoten te berechten en je eigen kabinet te controleren.

Waarom het Cyberische Recht zo malafide kan zijn, let op! niet is, is mij volstrekt onduidelijk omdat ik van Cyberië altijd een correct en bureaucratisch land verwachte. Naar mijn heugenis is er niet eens een stemming geweest over onafhankelijkheid van het strafrecht. Digitalië licht daar bij 20 rondes voorop op Cyberië want daar heeft kleinez tenminste geprobeert om daar onafhankelijk strafrecht in te voeren waar veteranen de rechters aan zouden wijsen.

Dus waarom het zo is weet ik niet, maar als het zo blijft ga ik er een flink misbruik van maken.

Leave a Reply