Nieuwe leergierige handelaren?

Auteur: Dhr. Jorisz

Het is een rumoerige zaterdagmiddag. Om 12 uur komt eindelijk de boot aan in de federatie, en sta ik klaar om te beginnen. Vlak voordat ik de boot opstapte besloot ik om martijn5 met rust te laten in zijn handel. Ik had besloten, wegens tijdgebrek, niet te gaan handelen in ijzer. Ik ging weer in de steen. De vraag was echter nog welk product ik er nog bij zou gaan maken, maar toen de handelsperiode eenmaal was begonnen, zag ik dat er genoeg geld te verdienen was in glas.

Ondertussen is het een goede week later. De prijzen zijn weer op t laagste punt zo lijkt het, dus de winsten worden weer minder. Ik merk weer dat er minder activiteit is in de wereld die handel heet. Jammer, steeds minder bedrijvigheid.

Toen kwam ik op het idee, om mijn docent Handel eens in te lichten over deze wereld. Een wereld vol met handel. Zij wilde er gelijk wel meer over weten. Vandaag was de grote dag. Ik heb haar een rondleiding gegeven van een half uur. Ze vond dat alles er goed uitzag, en goed verzorgt. Ook zag ze gelijk in dat het nuttig zou zijn om studenten in Nederland op deze manier op een leuk en originele, praktische manier kennis zouden kunnen maken met markwerking. Ze vroeg zich wel af of het niet iets te ingewikkeld zou zijn voor ze, maar al met al was ze zeker enthousiast.

De vraag is echter, gaan er binnenkort, of ver in de toekomst, ook echt weer een nieuwe lading Nederlandse studenten mee handelen een handelsperiode lang. Eerst moet overlegt worden met een vakgroepcollega. En dan moet er nog gekeken worden hoe het in de praktijk moet gaan werken.

Hoe dan ook, ik zal elke handelsperiode weer terugkomen, want ik ben nog lang niet toe aan mijn pensioen!

Leave a Reply