Pedro A. vrijgesproken van misdrijven

Auteur: Naamloze

President van Cyberië Pedro A. is woensdag vrijgesproken van de mogelijke misdrijven die hij volgens Naamloze gepleegd zou hebben. Het was een vierdagen slepende rechtszaak waar onder andere de Federale Manager en Pedro A. werden ondervraagt en ook de rechter bij zijn eigen geheugen ten rade werd na gegaan. Hier een korte samenvatting.

RZ03

Aanklager: Naamloze

Advocaat aanklager: Tha Game Master

Aangeklaagde: Pedro A.

Advocaat aangeklaagde: Remcowouter

Rechter: m1n1conomy

Kroongetuige: Federale Manager

Aanklacht: Artikel 1, lid 1; lid 4 IL

Naamloze meende, door uitspraken op de chat dat Pedro A. met een ander paspoort buitengewoon opspringsagent. Tevens meende Naamloze dat Pedro A. deze bevoegdheid had misbruikt om zichzelf en politieke medestanders te beschermen tegen mogelijke aanslagen. Dit is in strijd met Artikel 1 van het IL. Zijn advocaat probeerde dit te bewijzen door middel van gesprekken met de Federale Manager omdat deze toch wel de waarheid moet spreken als lid van de hoogste instantie, deze maakte soms wat tegenstrijdige uitspraken maar dankzij vragen van rechter m1n1conomy kwam er wat meer duidelijkheid in. Hier uit kwam geen duidelijk bewijs voort. Ook gesprekken van Naamloze`s advocaat Tha Game Master met Pedro A. leverden niks op. Later probeerde de aanklagende partij Pedro A. nog te beschuldigen van het ompraten van een rechter, iets dat niet strafbaar is, zie elders in deze krant, maar om zo een beeld te schetsen dat Pedro A. toch echt wat op zijn geweten had en dat A. geen vertrouwen had in `zijn eigen` rechtssysteem. A.`s advocaat Remcowouter stelde simpelweg dat de aanklagende partij niks had bewezen en ook de Rechter melde dat alles was gebaseerd op veronderstellingen die niet echt betrouwbaar waren.

Of Pedro A. iets heeft misgegaan zullen we helaas nooit weten want er getuigen kunnen geen open kaart spelen en alles gebaseerd is op semi-lollige gesprekken. Misschien kunnen we deze zaak ook wel zien als toon aangever voor de trend dat er steeds meer mensen aangeklaagd gaan worden. Dat misschien wel weer is af te leiden van een zaak over Holleeder in het land van herkomst van veel Cyberiers en Digitalianen. Naamloze heeft laten weten dat hij A. niet meer lastig valt met deze zaak en ook niet in hoger beroep gaat, ondank zijn heilige overtuiging dat de President van Cyberië zich niet aan het IL heeft gehouden en wel degelijk zichzelf heeft bevooroordeeld zoals zijn familie dat in het verleden ook, volgens Naamloze, vaak heeft gedaan.

Leave a Reply