Kerst

Auteur: Kasper het Spookje

Het is al haast weer kerst in ons kleine maar o zo gezellige land.

Maar toch mist er wat, we merken het allemaal, er is iets mis. Wat is het verschil tussen een doodnormale Cyberische winkelstraat en die van bijvoorbeeld New York, Londen of gewoon Amsterdam ? De Cyberische straten hebben geen kerst verlichting, geen kerstversiering, en we kunnen geen kerstspullen kopen. Zelfs de kerstbomen zijn nep.

Verder zou het leuk zijn als de geplande sneeuw in, bijvoorbeeld Bahthoevedorp, ook eens echt uitgebeeld kon worden. De hiervoor genoemde dingen zijn natuurlijk wel leuk en aardig, maar wat is tegenwoordig een stad zonder een gigantische kerst boom ? Je telt niet meer mee met een 10 m hoge boom nee dat moet beter, een perfecte plek voor een eximcontest wie bouwt de hoogste boom? Verder vindt ik meer dingen raar, waarom kun je in hartje winter nog met de boot ? Hij heeft geen ijsklasse dat weet ik zeker, waarom niet gewoon over schaatsen ? Een perfecte gelegenheid om de 12 steden toch weer eens te rijden.

Om terug te komen op die kerstboom exim, er is de laatste jaren een groeiende afkeur naar eximcontesten, de oplossing lijkt me simpel, waarom laat je ieder stad niet met een eximcontest een speciaal gebouw of plein of iets dergelijks bouwen waardoor iedere stad uniek wordt, vanzelf sprekend zijn deze items blijvend, zodat je bijvoorbeeld musea, standbeelden en pleinen krijgt, wat de toerist ook weer wat logischer maakt  Ik hoop dat dit uiterst informatief en nuttig artikel iets zal bijdragen aan wellicht deze, maar hopelijk toch zeker de volgende kerst, dat deze en komende kersten bijzonder mogen worden.

Leave a Reply