Nieuwe koning Digitalië

Auteur: Stratovarius

Podje nieuwe koning Digitalië. In eerste instantie klinkt dit zeer onwaarschijnlijk en belachelijk. Maar is dat wel zo? Podje doet erg verdacht. Deze ronde is hij alles behalve zichzelf. Hij is of ongesteld, of hij bereid kwade, donkere plannen. Waarom sluit hij bijvoorbeeld niet gewoon elke concurrent in, zoals hij elke ronde doet. Waarom feliciteert hij Basick BV nu alvast voor eerste worden deze ronde? Waarom heeft hij niet gewoon winkels in elke stad van Cyberië? Hij heeft nu slechts 2 winkels. Waarom heeft hij slechts 1MV, en niet 2?

Het is duidelijk dat Podje niet voor nummer één gaat. Maar waarom? Hij is duidelijk bezig met een plan. Podje kennende zal hij één of ander groots idee hebben. Er zijn twee opties die voor de hand liggen. Beide hebben met politiek te maken.

Ten eerste kan Podje de Cyberische politiek kapot maken. Hij heeft zat geld om de hele politiek over te nemen. Met zijn vriendjes komt hij een heel eind om alle parlementsleden te vermorzelen. Arjanisme, Podje en Marcelbuter. Zij zouden natuurlijk bezig kunnen zijn met het overnemen. Wat ze precies willen met Cyberië is mij nog steeds een raadsel.

De tweede optie is nog veel geniepiger. Marcelbuter is al eens koning geweest van Digitalië. Wellicht wil Podje dat nu eens worden. Een kroontje en een goud fabriekje. Het ultieme gezicht. Ik snap wel dat Podje dat stoer zou vinden. Met zijn geld kan hij een heel eind komen in digitalië op dit moment.

Uiteraard zijn er nog wel meer opties. Deze zijn verder niet zo voorspelbaar. Het heeft ook weinig nut om nog vager te gaan speculeren waarmee meneer mee bezig is. Hoe dan ook, het zou Cyberië wel eens goed wakker schudden als er weer iemand is die de boel eens flink door de war gooit!

Leave a Reply