Podje moet failliet!

Auteur: Dhr. Jorisz

"Podje moet failliet". Dat was het eerst wat ik hoorde toen de handelsperiode begon. Drie boten trokken samen om over de rivier. Na een paar uur varen veranderen de drie boten van richting. Ze gingen respectievelijk naar Cyberië, Virtua en Digitalië. Nog voordat de boten van elkaar gesplitst waren hoorde ik op de boot die Cyberië als eindbestemming had het geroep. Wat vooral opviel is dat enkele mensen uit het parlement dit riepen.

Ik vroeg mij af waarom dit werd geroepen. Het is bekend dat half Cyberië een flinke hekel heeft aan handelaar Podje. Zijn agressieve manier van handelen word door velen gehaat. Het frustrerende is dat hij een zeer goede handelaar is. Hij heeft binnen enkele uren een flink kapitaal elke ronde, en daarom lijkt het onmogelijk om het failliet te krijgen. Of toch niet?

Opvallend was dat niemand zag het hardste schreeuwde dat Podje failliet moest. Na lang onderzoek te hebben gedaan, had ik uiteindelijk aan afspraak met iemand uit de familie Alvarez. In een donker steegje mocht ik hem een aantal vragen stellen. Ik was wel bang, want ik zag op de hoek van het steegje een donkere gestalte staan met een stuk hout in zijn hand. Ik was ergens opgelucht dat het niet een wapen was. In principe was het onmogelijk om al een wapen met kruit te hebben zo vroeg in deze handelsperiode, maar wellicht was het eindelijk eens een Alvarez gelukt om een wapen vanuit Nederland mee te krijgen, langs de strenge Douane.

Na een tijdje te hebben gepraat werd mij geheel duidelijk wat het probleem was. Zoals bekend is afgelopen handelsperiode de boeteverlaging waar zo lang naar gestreefd was door velen ingevoerd. Echter was er in het parlement van deze handelsperiode weer een meerderheid van mensen die het waarschijnlijk weer wilde terugdraaien. Uiteraard wil de familie Alvarez dat liever niet. Aangezien Podje een van de tegenstanders is waarschijnlijk, was het een optie om hem failliet te schieten. Hierdoor zou er wellicht wel een evenwicht komen, waarnaar president Miquel Alvarez zijn vetorecht kon gebruiken om het voorstel tegen te gaan.

Maar nu, 12 december 2007, is Podje nog steeds niet failliet. Ik verwacht niet dat de familie Alvarez het nog voor elkaar zou krijgen als ze hem nog failliet zouden willen schieten. Podje heeft ondertussen een veel te groot kapitaal daarvoor. Naar het schijnt hoeft Podje ook niet meer failliet geschoten te worden aangezien nog een potentiële tegenstander van de terugdraaiing van de verlaging van de boetes, Arjanisme, zich verkiesbaar had gesteld voor MvO.

Wat natuurlijk wel nog een optie is om alle krachten te bundelen. Iedereen die een hekel heeft aan Podje eenmalig deze handelsperiode te laten investeren in illegale goederen. Van het kapitaal van alle tegenstanders van Podje zou hij zeker failliet van kunnen worden geschoten.

Leave a Reply