De politiek week 2

Auteur: Miquel Alvarez

Er is weer van alles gebeurd in de politiek deze week.

Podje heeft een wetsvoorstel ingediend om Artikel 7 F te veranderen en is gesteund door de meerderheid van het parlement. TheBlueClan heeft een wetsvoorstel ingediend om Artikel 2 lid 3 te veranderen, volgens TheBlueClan moesten de boetes omhoog maar hier was de meerderheid van het parlement het niet mee eens. The mister heeft een wetsvoorstel ingevoerd om 2 mazen in de wet te dichten en met succes, want dit werd goed bevonden door het parlement.

Ook is er weer een motie van wantrouwen geweest, ditmaal tegen arjanisme die eerder zelf een MvW had ingevoerd tegen de president Miquel Alvarez. Het parlement was verdeeld wat betreft de motie en er kwamen dan ook 4 voors en 4 tegens te staan, waardoor de president de beslissende stem had. Miquel Alvarez heeft tegen de motie gestemd omdat deze in de president zijn ogen te zwaar zou zijn geweest.
De partij Politiek wil nog steeds het parlement afschaffen en een volksraad instellen, plus directe ministerverkiezingen.

Arjanisme kwam met het idee om weer eens een MvSoZa op te zetten, dit lijkt een goed idee, maar het zal toch nog echt doorgevoerd moeten worden.

Bonanza wil dat er nationale subsidies worden gegeven, de MvF heeft zelf een bedrag van 75.000 ish in gedachten met de optie voor nog eens 75.000 ish als het als succes wordt ervaren. Dit idee wordt ondersteund door de meerderheid van het parlement en zal dus doorgang vinden.

Jn1 had het idee om de straten veiliger te maken m.b.v. lantarenpalen, waardoor de burgemeesters ook weer meer kunnen ExImmen en aan de veiligheid van hun stad kunnen werken. Dit idee is voorgelegd aan de Federals.

Morty Alvarez heeft een gevaarlijke VO uitgesproken in Roebelarendsveen en heeft hier boze mensen mee op de hals gehaald. Is het een overtreding op de wet? Dat zal de rechtszaak uitmoeten wijzen.

Het idee van de kerstbomen van jn1 is goedgekeurd door het parlement en zal dus uitgevoerd worden. Wil je je hiervoor inschrijven, kijk dan in de club “Ministerie van FinanciĆ«n”.

Kijk in het Parlement en Achterkamertje voor de laatste nieuwtjes op politiek gebied.

Leave a Reply