Chatproof?

Auteur: the mister

Terwijl ik druk bezig was met handelen, zijn er ook mensen druk bezig met chatten. Om de chat te beheren, zijn er assistants aangesteld. Tot nu toe zeer begrijpelijk. Toch gebeuren er ook onbegrijpelijke dingen op de chat. Een CBI special agent die spontaan aan het bannen slaat. Een assistant die zijn banrecord enorm verhoogd. Vreemd…

Ik ben het provocerende gedrag van mensen gewoon meer dan beu. Het telkens uitdagen, schoppen en irriteren van assistants omdat ze dan kunnen klagen als ze worden geband. aldus aro, een inmiddels bekende assistant vanwege zijn zero-tolerance beleid. Na de mededeling dat er strenger wordt opgetreden door assistants van een paar rondes terug, is het steeds onrustiger geworden in de chat. Er wordt voor steeds meer geband, steeds minder wordt toegelaten. Kon je eerst nog kritiek geven, nu lukt dat niet meer. De overheid heeft bekend gemaakt dat er een zero-tolerance beleid gevoerd mag worden door assistants.

Toch kunnen we niet alle assistants over een kam scheren. Ieder geeft zijn eigen invulling aan het beroep assistant. De een blijft bij eerst flink waarschuwen, de ander slaat gelijk aan het bannen. Zo ook het CBI, waar ook iedere agent zijn eigen chatbeleid heeft. Inmiddels is er ook een nieuwe optie om personen van de chat te verwijderen: de IP-chatban. In plaats van het bannen van een account, is het in extreme gevallen ook toegestaan een bepaald IP een spreekverbod op te leggen. Dan kun je dus vanaf een computerlocatie niet meer chatten in miniconomy. Gelukkig is de standaard bantijd maar een uur.

Het gebeurt ook dat spelers compleet ten onrechte geband worden of zonder enige waarschuwing. Dit wekt vooral onvrede op. Terechte bans voor provocerend gedrag en beledigen zijn niet zo’n probleem, dat is ook noodzakelijk om de chat schoon te houden. Je kunt of streng optreden, of mild.

Leave a Reply