Nare handelsgeest in Cyberië.

Door: Dhr. Jorisz

In de straten van het mooie, maar meestal o-zo vredige Cyberië is het deze handelsperiode niet meer zo rustig. De rust en goede handelssfeer lijkt te ontbreken. Het is niet dat men niet vrolijk over straat wandelt. Dat gebeurt nog steeds. Alleen lopen een heleboel handelaren tegenwoordig met een wapen en wat kruit op zak. De één puur uit zelfbescherming, de ander om te imponeren en te dreigen.

Zo is er een grootse handelaar die zich flink laat gaan. Basick bv heeft naar het schijnt al voor 8000 Ish-shell boetes gehad. Basick bv schiet zonder een echt goede reden. Een aantal keren waren er de wraakacties. Zo had mijnheer Koen Stolk een bom op zijn winkel gelegd, waardoor basick bv een flink aantal kilo ijzer was kwijtgeraakt Naar het schijnt heeft Koen Stolk nu een flink negatief saldo, waardoor hij geen kwaad meer kan. Ook schoot Basick bv een aantal keren op handelaren die hij niet zo mocht. Hij wilde imponeren, en dat is volgens velen dan ook gelukt.

Dan was er ook nog een ‘schietincident’ veroorzaakt door Tijntrix. Hij schoot meer dan 30keer op robmar, omdat hij ‘robmar maar een vervelend concurentje’ vindt. Dit koste hem een fortuin en vermoedelijk zijn top20 notering. Hij vond het echter de moeite waard.

Wat opvalt aan deze twee voorbeelden, is het geweld dat er word gebruikt. Het word in Cyberië steeds normaler om mensen neer te schieten. Cyberië krijgt steeds meer de Digitaliaanse schietcultuur. Een groot verschil blijft echter dat je in Cyberië niet gelijk stoer bent met een criminal status en dat in Cyberië nog altijd wel de handel voorop staat.

Ik denk niet dat ik de enige ben die het is opgevallen dat er meer en meer word geschoten in Cyberië. Ik kan mij niet voorstellen dat het parlement er niks van heeft gemerkt. Je zou natuurlijk verwachten dat de boetes hoger zouden worden gemaakt door het parlement. Misschien een boete die ook beïnvloed wordt door het huidige vermogen van de misdaadpleger.

Volgende handelsperiodet word naar verwachting nog een tikje erger. Een terreurgroep schijnt opgericht te zijn, om de boel eens flink te terroriseren. Naar het schijnt zullen een paar mensen zelfs aanslagskills nemen om zo de boel flink op stelten te zetten. Nee, het is duidelijk, de handelssfeer in Cyberië is niet meer wat het geweest is, en zal voorlopig ook niet beter worden.

Leave a Reply