Nieuwe Prijsverdeling?

Door: Dhr. Jorisz

De roddel gaat al enkele dagen rustig voort van mond tot oor in cyberië: Een nieuwe prijsverdeling. Bijna iedereen weet dat de rijkste handelaar na een handelsperiode een prijs krijgt. Voor de winnaar van een handelsperiode lag de riante prijs van 200 credits te wachten.

Dit gaat al periodes lang zo. Het is ook heel voor de handliggend dat de winnaar een prijs krijgt. Deze slooft zich 3 weken uit om zoveel mogelijk winst te behalen. En eerste worden doe je niet zomaar. Je moet zeker handelsinzicht hebben, en uiteraard komt er ook een portie geluk bij kijken. Maar er zijn altijd een paar spelers die naast de prijzen vissen. Naja, een paar, het zijn er ruim 1000. Natuurlijk moeten niet 1000 mensen beloont worden voor hun inzet, maar het is geen gek idee als meer spelers een prijs zouden krijgen.

Ik pleit dan ook voor een andere verdeling van de prijzen. Afgezien dat ik persoonlijk vind dat 200 credits veel te veel is voor één persoon (immers, je kan daar een flink aantal handelsperiodes gebruik van maken), vind ik het ook niet zo eerlijk dat andere talentvolle handelaren niet beloont worden voor hun harde werk. Ik denk dat het eerlijker is om de top3 een prijs te geven.

Afgezien dat ik denk dat dit eerlijker is, zorgt dit ook voor een extra stimulans om zo lang mogelijk door te handelen voor een topplek. Vaak is na een week handelen in een handelsperiode al duidelijk wie de ronde gaat winnen. Het is leuk dat je dan ook kan strijden voor een 2de en 3de plek, zodat je ook nog wat wint. Federal Assistant is bezig om dit misschien te realiseren. Hij kijkt naar de mogelijkheden en wat reëel is. Hij zei hierover het volgende: “Binnenkort horen jullie er meer over”. Hierop doelde hij op de nieuwsgierige handelaren die meer wilde weten wat betreft dit onderwerp. Wat er uiteindelijk gaat gebeuren is niet duidelijk, zoals Federal Assistant al zei: “Binnenkort horen jullie er meer over.”

Leave a Reply