Frisse Lucht

Door: COE

Tussen de korte periodes waarin handel mogelijk is in de Federatie, is de gehele archipel bedolven onder een laag lava, vulkanische as en gehuld in een wolk van gifgassen. Gedurende de veertigste periode waarin handel wél mogelijk was in de Federatie, lag mijn verantwoordelijkheid bij het bewaken van de Cyberische schatkist. Met een kantoor annex woonflat midden in Eurodam en een buitenverblijf in Roebelarendsveen woonde ik in een van de dichtsbewoonde gebieden van de Federatie. Dankzij de uitstoot die veroorzaakt werd door fabrieken en verkeer was de lucht bijna net zo giftig als na een vulkaanuitbarsting. Een betere smoes om het gebied te verlaten en terug te keren naar het Digitaliaanse land was er eigenlijk niet.

Teneinde die smoes te kunnen volhouden besloot ik me te vestigen in El Peso. Het was een boerengebied met niet meer dan drie verharde wegen, enkele winkels en enkele prachtige bossen. Hoe dunbevolkt het gebied destijds was, kan men afspiegelen aan de mayorkandidaten, dat waren de laagvliegers ‘Fraukje’ en ‘phoenixx’ waarvan de laatste net iets meer steun onder de boeren wist te verwerven. Toen de vulkanische as was neergedaald en handelsperiode nummer eenenveertig begon was de toekomst verwachting voor handelaren in El Peso zeer laag. Al snel bleek echter dat onze burgervader veel meer aanleg voor het beroep had dan verwacht. Bovendien vestigde master79 zich in die periode in El Peso. Al met al waren de gevolgen spectaculair te noemen. Een intensieve mijnbouw verrees uit het niets, gevolgd door grootschalige exploitatie van hout en olie.

Aangetrokken door de snelle groei van El Peso vestigde zich al snel Naamloze binnen de dorpsgrenzen. Daarmee was een handelskwartet van formaat geboren, bestaande uit phoenixx, master79, Naamloze en mijzelf. Na een wat rommelige periode die volgde op het einde van phoenixx’s mayorschap mocht ikzelf de ambtsketting omhangen. De groei bleef aanhouden en El Peso barste bijna uit z’n voegen. Het is geen dorp meer, het is een geürbaniseerd gebied geworden. Qua aantal actieve inwoners strijd het op dit moment zelfs om een tweede plek met Bahthoevedorp.

De bekroning op het werk dat het handelskwartet geleverd had kwam eigenlijk in deze handelsperiode pas goed in de spotlights te staan. De kaart van El Peso was gegroeid en phoenixx werd benoemd tot CoV lid. Bovendien maakt een nieuwe elite maakt zich op om door te breken. Torpedo 7, Seison, kusje en fcs inc zullen in de het nieuwe kwartet gaan vormen dat El Peso tot een stad maakt. De nieuwe inwoners moeten goed opgeleid worden, daarmee is deze periode een goed begin gemaakt en naar verwachting zal dat na de volgende handelsperiode afgerond zijn. Een mooier moment om de luchtvervuiling als smoes in te zetten is er dan ook niet. Nog één handelsperiode zal ik in El Peso vertoeven, daarna is mijn blik gericht op een rustig, boerengebied met veel frisse lucht.

Leave a Reply