Equites slaat toe

Auteur: bonanza

Een nieuwe handelsorganisatie laat deze handelsperiode van zich horen. Ze noemen zichzelf ‘Equites’ en de leden zijn te herkennen aan de afbeelding in hun profiel. Ze opereren vooral vanuit Eurodam, waar ze het handelscircuit domineren. Leden kopen zo veel mogelijk bij elkaar en zorgen ervoor dat iedereen zo hoog mogelijk eindigt en indien mogelijk een handelsperiode winnaar oplevert. Verschillende bronnen beweren dat basick bv zo zijn eerste plaats heeft behaald.

Verschillende van de leden zijn al geïdentificeerd. Zo is men zeker dat Whooty, basick bv, Joerik, Ritz en Centaurus lid zijn van deze geheimzinnige organisatie. Ook de namen van Tijntrix en Dhr. Jorisz worden in dat verband wel eens genoemd, zeker gezien die laatste zijn winst vorige handelsperiode.
Maar uiteraard beperkt het vennootschap zich niet tot handelen. Ze zien graag een mysterieus en maffia-achtig sfeer over hun clubje hangen en gedragen zich bijgevolg dus ook zo. Men spreekt over de aanwezigheid van een zogenaamde ‘hitlijst’, waar verscheidene mensen zouden opstaan, die de ronde niet zouden mogen overleven. Sommigen onder hen zijn geboefte en verdienen het om neergeschoten te worden, terwijl anderen keurige personen zijn die waarschijnlijk niets zullen vrezen. Zowel grote handelaren, mayors als politieke kopstukken worden genoemd.

Na een gesprek met woordvoerder Whooty, de norse en weinig spraakzame ‘baas’ van Equites, bleek al snel dat hij niet veel wilde lossen. Toch bevestigde hij het bestaan van een hitlijst. Verder wil hij graag een mededeling doen vanuit Equites.
Er komt binnenkort een actie die corruptie en bedrog zal kennen. Er zullen meerdere mensen worden teruggepakt.
Wat ze juist van plan zijn is nog onduidelijk, maar niemand maakt zich al te veel zorgen. Volgens de meesten is het een ‘help-ons-wij –zijn-gevaarlijk’-groepje en bijgevolg dus compleet ongevaarlijk. Een beetje dreigen met aanslagen, maar als het erop aan komt blijkt er niets te gebeuren. Iedereen gaat dus gewoon verder met z’n leventje en besteedt erg weinig aandacht aan die Equites.

Wat later bleek dat verschillende personen een sms’je hebben gehad met een mededeling Equites. Sommigen waren vrij onschuldig met ”We gaan je pakken. Equites”, anderen bevatten een boodschap, zoals bijvoorbeeld die aan de president, die een topic moest openen en beloven dreigementen uit te voeren. Whooty ontkende zeer snel achter deze sms’jes te zitten. Volgens hem probeert iemand de naam Equites te misbruiken voor een slechte grap.
Niet lang daarna deed Dhr. Jorisz de mededeling te weten wie er achter de sms’jes zit. Volgens hem waren het twee accounts met de beginletters ‘bonan’ en jerre’. Zowel bonanza als jerrevds voelde zich aangesproken en eisten dat Dhr. Jorisz die bewering terug introk, aangezien beiden beweerden er niets mee te maken te hebben.

Het is duidelijk dat deze vreemde geschiedenis verre van opgelost is. Ondanks de mysterieuze sfeer die rond Equites hangt, lijkt niemand zich zorgen te maken. Misschien is het dreigement van Whooty een poging hier verandering in te brengen.

Leave a Reply