Handelsverbonden

Auteur: anoniem

Handelsverbonden zijn al zo oud als de weg naar Rome. Nederland is er groot mee geworden, wij Nederlanders sloten handelsverbonden in verre landen voor bijvoorbeeld specerijen. Wat wij ze ervoor terug gaven was over het algemeen vrij waardeloos.

Veel van jullie zullen wel denken: “wat heeft dit nu weer te maken het onze mooie federatie?”, immers Nederland is erg ver weg van deze federatie. Maar het heeft wel degelijk iets te maken met onze federatie.
In het verleden zijn er veel handelverbonden geweest, neem nu het handelsverbond tussen Pino1, Theminimet afwisselend J. Hemelaar, Veronica of Marcelbuter. Uiteindelijk hebben vooral de initiatiefnemers van dit verbond volledig geprofiteerd: Pino1 heeft meerdere rondes gewonnen, Themini die op een twijfelachtige manier een ronde won en een groot aantal top 20 plaatsen behaald heeft. Duidelijke verliezers waren er niet, maar als Veronica, Marcelbuter of J. Hemelaar hun kwaliteiten beter hadden gebruikt hadden ze zelf een ronde kunnen winnen of meerdere zelfs.

Dan heb je nog de handelsfamilies zoals bijvoorbeeld Alvarez. Zoals iedereen weet heeft nog nooit een Alvarez een ronde gewonnen. Je kunt dus als feit beschouwen dat de Alvarez familie een niet geslaagd handelsverbond is tot nu toe.

Dan is er sinds een aantal rondes een nieuw handelsverbond, genaamd ‘Equites’. Dit handelsverbond bestaat uit een aantal prominente Edammers Basick bv, Joerik, Ritz, Whooty en Centaurus. Tot nu toe heeft alleen Basick bv, ook niet toevallig de initiatiefnemer van dit verbond, een eerste plaats behaald in een handelsperiode. Het lijkt er dan ook sterk op dat iedereen binnen dit verbond werkt om van Basick bv een grote handelaar te maken.

Nu om terug te komen op mijn opening, je kunt de vergelijking trekken tussen wat in Nederland gebeurde vroeger en wat er nu binnen de federatie gebeurd, kleine handelaren zoals Ritz, Joerik en Centraurus laten zich (ge/mis)bruiken, ze worden er zelf niet veel beter van, maar zolang de oprichter er maar beter van wordt, is het voor iedereen wel goed.

Dit was deel 1 van de handelsverbonden. Deel 2 volgt misschien ook nog.

Groet van een oplettende bewoner van de federatie

Leave a Reply