TMC in een nieuw kleedje

Auteur: bonanza

6 jaar, 1 maand en 6 dagen. Dat is de leeftijd van de krant die u hier voor u hebt liggen. Honderden artikels werden geschreven, honderden namen zijn hierin verschenen. Sommigen werden misschien bekend door hun regelmatige bijdrage. Anderen werden nog bekender omdat hun naam in een artikel voorkwam. Eén ding staat wel vast. In die 6 jaar, 1 maand en 6 dagen heeft de krant ongetwijfeld vele, vele honderden lezers kunnen bekoren.

Hoofdredacteurs gingen, nieuwen kwamen eraan. Soms werd er een periode van malaise uitgeroepen en verdween de krant zelfs een tijdje uit omloop. Maar het goede kan men niet verslaan en zo kwam ook deze krant dus steeds terug, al dan niet met een nieuwe hoofdredacteur. Toch mogen we niet vergeten dat deze functie eigenlijk niet veel betekent. De hoofdredacteur ordent, verbetert en selecteert artikels, maar de echte kracht achter deze krant bevindt zich bij de schrijvers van de artikels. Zij zorgden ervoor dat u steeds iets te lezen had bij uw warm broodje en koffie, alvorens naar je winkel, gemeentehuis of parlement te vertrekken. Het zijn zij dus die hier een welgemeend woordje van dank verdienen.
Toch wil ook de hoofdredacteurs niet vergeten. Hoewel ik hun werk hier misschien een beetje heb geminimaliseerd, kan je moeilijk stellen dat ze niets deden. Uren werden er de avond voor de publicatie gestoken in de lay-out of het schrijven van een artikel over een onderwerp, waar nog niets over binnengekomen was. Ook aan hen dus een ‘dankjewel’.

Na 6 jaar, 1 maand en 6 dagen werd het misschien toch eens tijd om te kijken hoe we deze krant konden verbeteren. Er werd een nieuw concept geïntroduceerd dat het voor de lezer veel gemakkelijker moet maken om zijn of haar favoriete artikels terug op te zoeken. Ik maak me geen illusie en besef maar al te goed dat ieder van ons onder ‘favoriete artikels’ zijn of haar eigen naam verstaat. “Ik heb 6 volle pagina’s!”, “Ik heb er 9!”, “Ik heb er geen.”. De kreten waren niet te tellen. Sommigen waren teleurgesteld, sommigen waren blij verrast. Aan de eerste groep zou ik willen zeggen: doe er iets aan en schrijf elke komende editie een mooi artikeltje. Je naam pronkt mooi bovenaan. Aan die tweede categorie zeg ik: ga vooral zo verder en zorg ervoor dat je je positie handhaaft. Schrijf dat de pannen van het dak vliegen!

Moest u nog steeds niet overtuigd zijn, nodig ik u uit om eens wat door de edities te bladeren. Ongetwijfeld wilt ook u vereeuwigd worden tussen deze stilistische pareltjes.
Ik wens u veel leesplezier met deze 221ste editie van The Miniconomist!

Leave a Reply