Burgeroorlog woedt in Digitalië

Auteur: COE
Vertaald door: Redactie

Sinds de start van handelsperiode 49 probeert een goed georganiseerde bende de macht in Digitalië over te nemen. De gebeurtenissen startten onmiddellijk nadat de eerste handelaren voet op land hadden gezet. In El peso probeerde een onbekende handelaar het monopolie te verwerven over ijzer en hout. In Monapoli probeerden enkele nieuwkomers de houtmarkt te monopoliseren. Een poging om de basisproducten geheel alleen over te nemen kan een kleine oorlog in Digitalië ontketenen. Maar dat was enkel een klein gedeelte van het verhaal. Van zodra de eerste wapenhandelaars hun producten begonnen te verkopen, barstte er een hevig gevecht los in het Koninklijk Paleis. Verschillende Koninklijke wachten werden naar ziekenhuizen in de United States of America en Canada overgebracht voor verzorging. Zelfs de koning werd tweemaal beschoten voordat hij zich kon verschansen.

Nadat de eerste schoten op koning Washaway I werden afgevuurd, reageerde de Digitaliaanse aristocratie met directe maatregelen. Commandanten Naamloze en Master79 kwamen aan in enkele havens en begonnen de stad El peso op te ruimen. Het hoofddoel van de operatie was de ijzerhandelaar en rebellenleider Pogo te elimineren. Na het beëindigen van hun missie werden de mariniers in een deur-tot-deur gevecht gelokt in het centrum van El Peso. Het gevecht duurde enkele uren en kende enkele ongelukkige fouten. Zo werd Snerrie1992, een eerlijke inwoner van El peso, failliet geschoten nadat hij zijn huis gedurende het gevecht had verlaten. Maar op het einde van het gevecht bleek dat de overheidstroepen aan de winnende hand waren en zo de rebellen volledig hadden verslagen.

Na de overwinning in El Peso zette het gevecht zich verder in Tripolire. Het was een bolwerk van rebellenactiviteit geworden, zodat zelfs de erg beveiligde Koninklijke Garde een doelwit van de rebellen werd. Hoofd van de strijdkrachten, Washaway en hoofd van de geheime politie, VERNederlander, mengden zich met al hun krachten in het gevecht in een poging om de rebellenactiviteit te stoppen. Na twee dagen de rebellen te hebben opgejaagd, werden de twee laatste rebellenleiders (granaatje en mortiertje) gedood zodat de vrede en de rust kon terugkeren. Hoewel vrede eigenlijk niet het juiste woord is voor de situatie in Digitalië. Er zijn namelijk nog steeds vuurgevechten in de Digitaliaanse straten, maar dat is de normale situatie.

Iets minder normaal zijn de reacties van de Digitaliaanse elite nadat de rebellen Digitalië binnenkwamen. Deze Digitaliaanse elite schaarde zich immers allen achter hun koning, hoewel een revolutie in het paleis ongetwijfeld geslaagd zou zijn. Het ziet er dus naar uit dat de populariteit van Washaway nog steeds erg groot is onder deze vooraanstaande Digitalianen. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom de revolutie niet geslaagd is.

Leave a Reply