Handel in Zwollar

Auteur: Hydrophonia

Voor de handel in Zwollar in deze handelsperiode moeten we terug naar de vorige.
In de mooie club ‘overleg Zwollar’ was er een lijstje gemaakt wie welk product zou gaan doen. Dit was dus alvast een goede start voor de volgende handelsperiode. Het lijstje werd echter niet helemaal nageleefd of het was verloren gegaan. Ook door carnaval waren er in het begin van de handelsperiode weinig actieve personen. Gevolg: De handel kwam vrij moeizaam op gang. De club ‘De verenigde Zwollarse compagnie’ bood uitkomst. Er werd ook opgeroepen om natuurlijk zo min mogelijke buitenstedelijke handelaars een winkel in Zwollar te verkopen.

De prijzen bleven echter vrij hoog en er werden toch aardig wat winkels aan buitenstedelijke handelaren verkocht. Hierdoor gingen de prijzen wel omlaag, maar een aantal producten worden nu alleen maar door buitenstedelijke handelaren verkocht. Vooral ijzer is een groot probleem en wordt door een stuk of drie handelaren die niet uit Zwollar komen verkocht. Dit komt de Zwollarse economie allemaal niet echt ten goede.

Wat je ook nog als een probleem kan aanschouwen is dat bijna alle boomkavels al zijn leeggeschraapt. Hier zitten echter meer voordelen dan nadelen. Er zijn zo erg veel kavels verkocht en marcelbuter heeft altijd bomen in z’n shop liggen, wat de houthandel bevordert.

De eximcontest is op de een of andere manier al wel bijna voltooid. Wat de handel in Zwollar weer kan bevorderen. De conclusie is dus dat na een matig begin de toekomst vrij rooskleurig kan worden gezien voor Zwollar.

Leave a Reply