Interview met koen Stolk, de terrorist

Auteur: Whooty

Na een afspraak te hebben gemaakt in het geheime kantoortje van de TMC in een van de vele steegjes van Eurodam, werd Koen Stolk opgehaald. 4 gepantserde BMC’s haalden dhr. Stolk op en begeleidden hem naar Eurodam. Voor het instappen werd hij gecontroleerd en werden alle bedreigende goederen verwijderd. Toen we echter in Eurodam aankwamen waren we net op tijd om te ontdekken dat dhr. Stolk kruit in zijn schoen had meegesmokkeld en met het motortje van het elektrische raampje een bom probeerde te maken! Na hem weer uitbundig te hebben gecontroleerd lieten we hem binnen en kregen we de kans om hem een paar vragen te stellen.

Hallo Koen Stolk, bedankt voor het komen. U bent gecontroleerd bij het binnenkomen?
“Ik moest inderdaad toen ik binnenkwam 3 keer mijn rugzak laten controleren ja, het blijkt dat de bewaking me niet echt vertrouwde.”

Tja, met de recente aanslagen is beveiliging noodzakelijk, velen roepen uw naam als dader van de meeste aanslagen, hoe verklaart u dit zelf?
“Ik heb in de afgelopen handelsperioden bommen neergelegd, dat klopt, maar ik denk dat men moet onthouden dat ik niet de enige ben hier die met explosieven rond loopt. En bovendien leg ik die bommen niet voor niets bij bepaalde personen neer, ik focus mij meestal op de mensen met hoge verkoopcijfers, kleine handelaren laat ik met rust.”

Ook de naam ‘Equites’ wilt nog wel eens vallen in verband met aanslagen, is er een connectie tussen u en deze organisatie?
“Equites heb ik deze ronde wel wat vaker gehoord ja, het blijken dus een aantal personen te zijn die hun concurrenten uitschakelen. Slim, maar dit betekent dat zij aan de top komen, ik weet niet of ik dit wel kan waarderen. Maar eventuele connecties zal ik niet ontkennen, maar zeker ook niet bevestigen. Soms komen we elkaar gewoon toevallig ergens gezamenlijk tegen.”

Maar wat is voor u de reden achter deze aanslagen? Gaat het om een bepaalde overtuiging, of bent u op zoek naar erkenning/angst van de medeburger?
“Er zit zeker een reden achter mijn aanslagen. Deze is vrij simpel: ik probeer op deze manier de kleine handelaren een kans te geven te kunnen concurreren tegen de grote ervaren spelers. het is dus niet persoonlijk wat ik doe, het gaat mij om de groep ‘grote’ handelaren.”

Dit lijkt een nobel doel, maar zijn er geen andere, vreedzamere manieren om dit doel te bereiken?
“Ik denk dat dit onmogelijk is als je doelt op doodgewone concurrentie. Kleine handelaren komen nooit echt hoog, door te weinig kavels en meer van dit soort ongein, maar dat verhaal ken je wel. Ik denk dat dit daarom een goede oplossing is,en het werkt ook. Kijk maar naar Basick BV vorige ronde!”

U haalt Basick BV aan. U heeft hem de vorige handelsperiode heel erg benadeeld met u terrorisme, maar deze periode lijkt hij meer een soort collega, ook hij is een zwaar gezochte crimineel. Hoe kijkt u nu tegen hem op?
“Ik zie basick bv nu inderdaad meer als een collega, hij heeft martijn5 natuurlijk veel beschoten en voor zover ik weet heeft hij mij vergeven van mijn bommen van vorige ronde. Ik heb basick bv deze ronde ook geholpen door een bom te plaatsen bij een huis dat hij open wilde. Ik heb nu meer respect voor basick bv dan dat ik had eind vorige ronde, toen hij me nog de min in schoot.”

Goed, zijn er nog meer aanslagen te verwachten of kan Cyberië rustig gaan slapen vannacht?
Vannacht zal ik mij rustig houden, moet weer wat geld gaan sparen. Veel van mijn geld wordt geïnvesteerd in bommen, zo veel dat ik nu nog precies 109.64 ISH over heb. Dus verwacht geen aanslagen van mij tot minimaal morgen 14:00 precies.

We zullen een oogje in het zeil houden, bedankt voor u tijd.
Geen probleem, maar pas op voor elk vol uur.

Leave a Reply