Vijftigste handelsperiode begonnen, de Federatie in goud

Auteur: COE

Een nieuwe handelsperiode is van start gegaan. En niet zomaar één, nee het is de vijftigste keer dat handelaren de Federatie aandoen voor een gewone handelsperiode. Dat het niet zomaar een handelsperiode is kon iedereen bij aankomst al merken. Er hing een feestelijke stemming in de lucht, die extra werd aangezet door de Federals. Tot ieders verrassing speelt Federal Wouter bij deze feestelijke gelegenheid een prominente rol. Hij treedt als administrator op van de belangrijkste feestclubs (The 50th Round Club en MC Veterans) en hij bied deze ronde alle handelaren die Premium Member zijn dagelijks 50 I-Shell salaris in plaats van de gebruikelijke 30 I-Shell. Maar dat is nog niet alles, hij heeft ook speciaal voor de gelegenheid midden in de Valuta een eiland laten bouwen in de vorm van ‘50’. Iedereen die het eiland aandoet zal geld ontvangen. Volgens analisten zal dit feest gedrag Wouter (geschat vermogen: 487 miljoen I-Shell) ongeveer drie miljoen gaan kosten.

De nieuwe handelsperiode heeft echter nog meer veranderingen gebracht. In Digitalië hebben bandieten namelijk vlak voor het einde van de vorige periode het Senaatsgebouw geplunderd. Voordat veiligheidstroepen konden ingrijpen was het gebouw in brand gestoken door een, nog voortvluchtige, pyromaan. De Digitaliaanse brandweer was met het oog op de naderende vulkaan uitbarsting al ingescheept en kon het gebouw niet meer redden. Met behulp van enkele vooraanstaande Digitalianen besloot koning Washaway I dat dit het ultieme moment was om alle macht naar zich toe te trekken. En zo geschiede het, de Senaat, de Senatoren en het Senaatsbudget werden in de ban gedaan in ruil voor een nieuwe manier om het land te besturen. Voortaan heeft de Digitaliaanse koning vrijwel alle staatsmacht, hij wordt geadviseerd door enkele leden van de hoge Digitaliaanse adel. Deze adel wordt door de koning benoemd en verliest haar status alleen door te verhuizen naar een ander land of door failliet te raken. Inmiddels heeft Washaway I maarliefst 12 Digitalianen tot de adelstand verheven.

De nieuwe handelsperiode heeft echter niet alleen Digitalië dichter bij een dictatuur gebracht, ook Cyberië lijkt daarop af te stevenen. Bij de zetelverdeling na de verkiezingsuitslag bleek de kiesdrempel van 11,11% drie partijen uit het parlement te houden. In het parlement zetelen nu slechts twee partijen One Man (5 zetels) en Cyberie (4 zetels). Bij de verdeling van de ministersposten bleek al snel wat het gevolg van een klein aantal partijen is. One Man ging ervandoor met alle ministersposten (bonanza, ossie000 en Yoran) en het presidentschap (Miquel Alvarez). Gedurende een informele bijeenkomst op de Nederlandse Antillen maakte (destijds) kandidaat Minister van Justitie ossie000 zijn plannen bekend. Een van die plannen was om bepaalde soorten verordeningen van burgemeesters te verbieden. Dit zorgde voor een storm van kritiek, waardoor hij beloofde dit plan als aparte stemming aan het parlement aan te bieden. Dit deed hij ook, maar waarschijnlijk zonder te beseffen waarover ze stemmen kiezen de parlementsleden braaf voor de optie ‘goedkeuren’. Voor het kabinet van One Man lijkt het dus een makkelijke handelsperiode te gaan worden. Of One Man ook echt van plan is één man aan de macht te helpen is voorlopig echter nog even afwachten, voorlopig blijft Cyberië in ieder geval officieel een democratie.

Een nieuwe handelsperiode is voor Virtua de uitgelezen mogelijkheid om een nieuw bestuurssysteem te ontwikkelen. Voor deze handelsperiode is de BoC tot nu toe het meest actieve Nationale Bestuur van de Federatie. Er zitten echter enkele haken en ogen aan het Consul systeem. Het zou weinig spelers echt actieveren om in de politiek actief te worden. Een eerste stap tot het trigeren van mensen is genomen door de BoC privé club open te stellen voor publiek. Maar of dit voldoende is om meer Virtuanen actief te betrekken bij de politiek moet nog maar blijken. Voorlopig zullen de Consuls hun handen vol hebben aan het voeren van de rechtzaken die tegen de BoC zijn aangespannen. Deze rechtzaken zullen gaan over een wetsartikel dat sinds deze periode van kracht is. In het artikel wordt het verboden om in de eerste drie dagen van de handelsperiode een winkel in een andere stad dan je woonplaats op te zetten.

De Federatie viert deze handelsperiode haar gouden jubileum met veel feestelijk vertoon. De drie nationale besturen zijn begonnen aan een tijd waarin ze weer de aandacht voor de politiek moeten terugwinnen. Hoe ze dit gaan doen zal in de loop van de komende weken duidelijk worden.

Leave a Reply