Miniconomy 50, een visie van Sandertje19

Auteur: Sandertje19

Zoals gewoonlijk begon ik ook deze handelsperiode weer met het verkennen van de steden vanuit de lucht. Daarbij viel me gelijk op dat er een nieuw eiland bij was gekomen. In de vorm van het getal 50. Gelijk kwam de vraag bij me boven waarom een eiland in die vorm?
Tijdens de gedachten die ik had over het eiland schrok ik op vanwege een berichtje die ik binnen kreeg. De afzender was de eindredacteur van The Miniconomist (TMC). Geen idee van wat ik kon verwachten. Omdat er nog niets is gebeurd, opende ik het bericht. Hierin stond vermeld dat er 3 speciale edities van de TMC komen in verband met de 50ste handelsperiode. Op dat moment viel voor mij ook op zijn plaats waarom dat eiland er opeens was. Maar het bericht ging verder met een verzoek of ik een artikel wou schrijven voor één van de speciale edities van de TMC met daarin mijn visie op Miniconomy zowel in het verleden als in de toekomst. Zeer vereerd door de vraag hoefde ik hier niet lang over na te denken en besloot ik dit artikel te gaan schrijven.

Ondanks dat ik nog niet eens de helft van alle handelsperiodes heb mee gemaakt heb ik voor mijn gevoel toch al aardig wat doelen bereikt. Het enige wat momenteel nog ontbreekt aan resultaten is SCoI. Natuurlijk zijn er altijd nog wel wat andere dingen die ik niet behaald heb. Maar dat blijven voor mij toch minder belangrijke zaken.
Maar ja, laten we beginnen bij het begin. Wat velen niet weten is dat ik aanwezig was bij een van de eerste handelsperiodes. Toen snapte ik nog niet veel van het spel maar ik kon me nog wel wat dingen ervan herinneren. Ik handelde toen in Eurodam in hout. Ik weet nog dat de mogelijkheid er was om olie op het water te zoeken. Een optie die nu helaas niet meer aanwezig is. Verder kan ik me er niet veel meer van herinneren en heb ook heel lang niets gedaan.
In handelsperiode 28 ben ik terug gekomen met een nieuw account. Deze is gestart in Monapoli en is daar eigenlijk nooit weggegaan, behalve voor een paar dagen voor handelszaken. In die tijd snapte ik nog niet veel van het spel maar werd goed geholpen door spelers als gsmtv, peedy, tijntrix en Jordy21. De ronde erna ging al een stuk beter en eindigde ik ook gelijk al in de top20. Hiermee is toch je eerste doel wel bereikt. Het is niet een doel dat heel moeilijk is om te halen, maar ja, wel leuk om te halen als je net begint. In die tijd was er een grote groep spelers die elkaar niet in de weg liep en producten goed verdeelden, maar ook elkaar hielp om concurrentie te bestrijden. De meest vervelende persoon in die tijd was toch wel bytertje. Altijd was hij diegene die alles ging dwarsbomen, maar dat had toch ook wel leuke effecten ondanks dat je er erg gek van kon worden.
Maar na een aantal handelsperiodes gehandeld te hebben was ik toch wel toe aan iets anders. Ik had mijn advanced status en was nog een paar keer in de top20 gekomen. Had kennis gemaakt met het schieten en dergelijke. Dus dan maar voor mayor. Dit was niet zo’n heel groot probleem om voor elkaar te krijgen vanwege de grote groep vrienden die allemaal achter mij stonden. Het mayor zijn was zeker wel leuk maar niet heel zwaar. Zorgen voor goede exims, zorgen dat je magazijn leeg blijft zodat er ge-eximd kan worden en toen nog de toeristenpot blijven vullen. Het ging me ook zeker niet slecht af. We hadden vaak hoge budgetten waardoor het wel gemakkelijk werd om het goed te doen. Dit kwam grotendeels door de grote actieve groep spelers die op dat moment zorgden dat er veel activiteit was. Maar toch miste ik het handelen en besloot om mijn geluk in Gold Coast te zoeken met een ander account terwijl ik mayor was. Er zat ook nog een doel achter de stad Gold Coast. In Digitalie was toen, nu nog steeds, een gebrek aan goud. Dus ik kon daar met een account vrolijk handelen in goud en chips. Maar tegelijk die spullen leveren aan mensen uit Monapoli voor een lage prijs. In die tijd waren kavels in Virtua nog 80 ish en haalde je 100 goud van een kavel. Dus de kosten waren enorm laag. Hierdoor kwam ik ook weer in de top20 uit.
Ondanks alles werd de groep spelers wel steeds kleiner en kwamen er andere mensen bij. Zo waren er ook nog Geert en Richard die altijd wel in waren voor grapjes en gekke dingen. En zo besloten we om in een handelsperiode heel Cyberie te bestoken met vele bommen en het nodige schietwerk. Dit was echt een geweldige ronde waarin we niet veel vrienden gemaakt hebben en zeker niet bij de spelleiding. De ronde daarna werden er ook vele dingen aangepast. Zo werd het bommen leggen moeilijker gemaakt, werd de schade door schieten verlaagd, werd de pakkans vergroot, kwam er de rugzak, werden de aanslagskills van 50 ish naar 500 ish verhoogd en ook ziekenhuizen waren toen mogelijk om de schade door schieten te halveren. Daarnaast werd het vrijkopen van spelers uit de gevangenis van 2 credits opgeschroefd naar 4. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat vele Digitalianen gingen protesteren tegen de spelleiding.
Tussen toen en nu zijn er wel een aantal dingen in positieve zin weer veranderd, maar toch is het nog steeds niet zo leuk meer als toen, alhoewel ik het schieten nooit zou kunnen laten.
Na die ronde heb ik toch besloten om verder te gaan handelen. Ondertussen twee keer geprobeerd om een eerste plek te behalen, maar beide keren werd ik tweede. Misschien kwam dit door het feit dat ik toch niet zo’n goede handelaar ben dat ik kan winnen of toch door het feit dat ik iedere ronde wel mensen beschiet en dus op die manier wel geld verspil.
Verder handel ik gewoon iedere handelsperiode vrolijk door, haal af en toe een top10 plek waardoor ik mijn CoI status behaald heb. Maar ik verlies die in de eerst volgende ronde vaak weer en heb hem aan het einde weer terug omdat ik dan weer in de top20 ben geëindigd.
Mijn politieke carrière is niet zo heel spectaculair. Ik ben een ronde parlementariër geweest, maar vond dit toch maar niets. Ondertussen ben ik een aantal keer senator geweest en zelfs koning. Maar dat vind ik allemaal niet mijn ding.

In alle handelsperiodes die ik tot nu toe heb meegespeeld, zijn er dus veel dingen veranderd. Ook heb ik spelers zien komen en weer zien gaan, heb ik de meeste aspecten van het spel wel gedaan. En toch blijf ik steeds weer terug komen. Mijn eigen doel is toch om SCoI te behalen. Of dit gaat lukken is nog de vraag, maar ik ga het in ieder geval proberen.
Of het spel voor mij ooit nog zo zal zijn als vroeger weet ik niet, maar veranderingen horen er nou eenmaal bij en je leert er mee leven. Natuurlijk erger ik me ook aan bepaalde dingen maar ik denk dat dat altijd zo zal blijven. Een echte visie over de toekomst zal ik ook niet hebben omdat je gewoon niet weet wat je te wachten staat en of de groep vrienden die je hebt opgebouwd verder zal spelen.

Leave a Reply