Gezeik, gezever gebabbel en geruzie

Auteur: marcelbuter

Mijn overgrootouder Rhijnvis Feith schreef ooit: “Geschiedenis wordt niet geschreven door grote heren, maar door een massa middelmatige en meer bekwame mensen”. In deel twee van de driedelige serie die via statistieken kijkt naar de geschiedenis van Miniconomy gaan we dus kijken naar de politiek.

Het is moeilijk om te zeggen wie nou eigenlijk precies de grote heren geweest zijn in de politiek. Er steken er eigenlijk maar een paar bovenuit, maar het probleem is dat deze om verschillende redenen van het podium zijn verdwenen. We gaan ons daarom in Cyberië meer richten op de massa middelmatige.

De meeste stemmen in alle verkiezingen zijn verdiend door m1n1conomy, die in zijn carrière meer dan 350 overgehaald heeft om hem het vertrouwen te geven over het schrijven van wetten, maar toch vooral het uitvoeren van zijn taken als Minister van Justitie. De recordhouder voor het aantal malen gezeteld te zijn als Minister van Justitie is eigenlijk onderdeel van het meubilair, maar is vooral ook niet weg te denken uit de International Court en Het Achterkamertje met zijn scherpe kritiek op eigenlijk alle politici.

Iemand die hem aan het inhalen is de laatste paar rondes is bonanza. De recordhouder voor het aantal keren Minister van Financiën (6 keer) staat op 297 stemmen. Bonanza wordt door enige kenners genoemd als de grootste politicus aller tijden omdat hij in de helft van de tijd als m1n1conomy zijn stemmen heeft vergaard.

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

Plaats Naam Aantal stemmen
1 m1n1conomy 352
2 bonanza 297
3 Cent 234
4 TheBlueClan 169
5 Battery 162
6 Podje 153
7 The Socialist 142
8 marcelbuter 129
9 Joep Eerlijk 124
10 whooty 116

In Digitalië kan je niet echt spreken van politici, wel van groot machthebbers. Eigenlijk zijn alle grote heren wel eens Koning geweest, zelfs 3 mensen die ook in de top 10 van meeste stemmen in Cyberië staan. Een interview met de huidige Koning is te lezen in het artikel “Meet the Politicians” in deze krant. Hieronder de volle lijst met alle mensen die ooit Koning geweest zijn (met dank aan Naamloze voor het bijhouden van een lijst op het MDP:

Jack Klein, Podje, Leonardo Savatoro, Kleinez, gsmtv, lw123, desj, Joep Eerlijk, Peedy, Jordy21, Naamloze, COE, Iamthebest4, Geert, Marcelbuter, tha_gecko, Phoenixx, Sandertje19, en Washaway

En hoe zit het in ons nieuwste land Virtua dan zou je denken. Daar is eigenlijk een echte grote heer, de huidige voorzitter van het CoV, Riemer1990. Toch zijn er altijd wel mensen geweest die in de politiek hebben gezeten, maar toch was Riemer altijd aanwezig en heeft hij ook altijd zijn invloed kunnen uiten, iets wat voor het goede is geweest volgens velen.

Toch was het ook mogelijk om voor Virtua een all-time lijst op te zetten. Deze staat hieronder:

Plaats Naam Aantal stemmen
1 riemer_1990 171
2 VirtuaCash 85
3 markallen3 65
4 Rats! 65
5 major_merv 44
6 Clarky22m 43
7 Tuned 43
8 micheal wolf 39
9 Reb Rote 38
10 annoniem 2 36

De hoogste posities in de drie landen van President, Koning, en Chairman zijn door 2 personen allemaal bereikt, namelijk de huidige Federal Manager en marcelbuter. Een paar mensen waaronder Podje, Joep Eerlijk en Lindapinda86 hebben ooit twee van deze posities gehad.

Zo zie je dat het moeilijk is om te zeggen wie de grootste politicus ooit is geweest, maar het is een feit dat de geschiedenis is geschreven door een massa middelmatige maar meer bekwaamde politici.

Leave a Reply