Meet the politicians (2)

Auteur: Marcelbuter

Voor deel twee van de serie die de persoon achter de politicus leert kennen zijn we langs gegaan bij het Koninklijke paleis in Digitalië voor een interview met Koning Washaway I. Na een lange security check gingen we zitten in een van zijn grote zitkamers.

Marcelbuter: Je bent niet geboren in Digitalië, meestal wordt men dan niet gezien als echte Digitalianen. Hoe ben je eigenlijk een “echte Digitaliaan” geworden?

Washaway: Ik had al eens in Digitalië gewoond, waardoor ik niet meteen als een Cyberiër werd gezien, maar meer als een half Digitaliaan. En aangezien Tripolire op dat moment een tekort had aan grote handelaren mocht ik ook meteen ijzer en hout doen. Daardoor kon ik al snel een groot kapitaal opbouwen en dan maak je vanzelf weer vrienden natuurlijk.De ronde daarna werd duidelijk dat Sandertje19 de troon aan het eind van de ronde zou afstaan. Toen heb ik samen met Azelunit besloten om daar niet op te wachten. We hebben toen ergens diep in de nacht meer dan 60 gaten in hem geschoten, en de dag daarna werd ik tot koning benoemd. Nog geen 3 dagen na mijn aanstelling kwam ik samen met een paar andere Digitalianen op het idee om de huidige regeringsvorm te veranderen en de koning eindelijk eens wat meer macht te geven. Dit pakte goed uit, en de Digitalianen kregen daardoor ook steeds meer vertrouwen in mij.

Marcelbuter: Je hebt inderdaad op indrukwekkende wijze de macht naar je toe getrokken vorige ronde. Wat voor effect zal het hebben en in hoeverre was deze stap nodig?

Washaway: Ik ging mij pas verdiepen in het wetboek toen ik daadwerkelijk aangesteld werd als koning, toen kwam ik tot de conclusie dat de koning eigenlijk zeer weinig macht heeft en niet veel meer is dan een ‘status’. Daar moest dus verandering in komen. Samen met Sugarfree heb ik toen het idee verder uitgewerkt. Ik kan niet voorspelen wat mijn opvolgers doen met de nieuwe wetgeving. Ik ben in ieder geval blij dat ik de basis heb kunnen leggen, nu laat ik het aan de volgende koning over om hier gebruik van te maken.

Marcelbuter: Koningen willen het nooit zeggen, maar hoe lang ben jij nog van plan om als Koning door te gaan?

Washaway: In Digitalië had ik al aangekondigd dat ik na deze ronde mijn status over zou geven, waarschijnlijk aan Antonio Savatoro, maar dat kan ik nog niet met 100% zekerheid zeggen. Ik ben van mening dat een koning nooit te lang moet zitten, door de status na 2 a 4 rondes door te geven blijft er leven in de brouwerij, wat meestal een positief effect heeft.

Marcelbuter: Wat zie je in Antonio Savatoro wat hem de ideale opvolger zou maken?

Washaway: Antonio Savatoro is een gewaardeerde Digitaliaan die al heeft laten zien dat hij goede ideeën heeft, tevens is hij een van de weinig kandidaten die echt heeft laten blijken dat hij wel interesse heeft om mij op te volgen.

Marcelbuter: Hoe ziet jouw verdere carrière er nog uit in Miniconomy?

Washaway: SCoI halen vóór ronde 56, en verder zou ik het nog niet weten.

Na deze vraag hoorden we buiten een bom en een paar schoten af gaan. De veiligheiddiensten van de Koning vertelden ons dat het misschien slim was om snel de boot te halen. Volgende week nemen we een kijkje in Virtua, waarnaar we nu naar onderweg zijn.

Leave a Reply