Miniconomy 50, een visie van Federal Assistant

Auteur: Federal Assistant (knarf84)

Van knarf tot Federal Assistant

Toen mij gevraagd werd om een artikel te schrijven voor de krant had ik absoluut geen idee waarover (nu nog steeds niet, maar ik heb toch maar een poging gewaagd). Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om mijn eigen Miniconomy-historie hier kort te beschrijven.

Lang geleden, heel lang geleden, meerde mijn boot aan in een stukje niemandsland in de Federatie. Het was 2024. Na enkele rondes wat te hebben aangeklooid en geprobeerd in Kronenburg, werd het handelen wat serieuzer. In die tijd was Kronenburg één van de kleinste steden van de Federatie, maar dat zou spoedig veranderen.

Met een aantal handelaren zetten we een heel imperium op. Alle producten werden verdeeld en de toeristen kwamen nog bij de vennootschappen langs. Rond die tijd werden ook de eerste Federale exports ingevoerd. Er brandde een hevige strijd los tussen alle steden omdat er veel geld mee te verdienen was. Tot diep in de nacht werd er gehandeld en geëxporteerd, al dan niet met het gebruik van subaccounts. Vooral Kronenburg en Yenville
bleken hier een handje van te hebben naar later zou blijken. Uiteindelijk kwam er geen winnaar omdat er een aantal dingen niet correct waren gegaan, maar het leverde wel een leuke strijd op.

Daarna ging ik me met steeds meer dingen bemoeien. Ik belandde zelfs bij een politieke partij. Hoewel de politiek mij op zich niet zo interesseerde, leek de post van Minister van Financiën erg leuk, zeker omdat er een eigen budget was sinds kort. Na anderhalve ronde werd ik echter ontslagen en besloot ik een rondje in Virtua te gaan doen. Eerst met een ander account, later met knarf21. Helaas werd ik daar gezien als een indringer in plaats van een handelaar. Naast de nodige rechtszaken en strubbelingen was het erg leuk om de Federatie eens vanuit een ander land te zien.

Toch miste ik mijn oude stad erg, en mijn alter-ego knarf84 (nee, ik ben niet schizofreen) vestigde zich daar om voor burgervader te spelen. Na enkele rondes als burgemeester te hebben gefungeerd besloot ik toch nog eens de politiek in te gaan en ik werd wederom enkele rondes MvF. Uiteindelijk heb ik mijn voorlopige actieve handelaren loopbaan afgesloten met nog enkele rondes als burgemeester. In die laatste ronde
werd ik namelijk gevraagd om Arjanisme op te volgen als Federal Assistant.

Dat is intussen alweer bijna een jaar geleden. In het begin was het nog erg wennen, maar al doende leert men. Hoewel de Federal Government en Federal Coördinator officieel ook aanwezig zijn/waren, bleek het in de praktijk toch zo dat Mitra en ik het met z’n tweeën aan konden en er werd een duidelijke verdeling gemaakt.
De plannen om Miniconomy leuker te maken spoken constant door het hoofd, maar iets van een idee naar de praktijk brengen om het te realiseren is lastiger dan de meeste mensen denken. De balans moet behouden worden, het element moet een leuke, toegevoegde waarde hebben en het moet programmeerbaar zijn. Gelukkig zijn er ook veel spelers die hun steentje bijdragen door met leuke ideeën te komen. Helaas redt niet elk idee het, maar
leuke ideeën worden wel serieus overwogen.

Ook kleine aanpassingen zoals de veranderingen van grondstoffen in bepaalde producten of de verandering in grondstoffen in een stad komen vaak door adviezen (of klachten) van spelers. Spelers kunnen dus wel degelijk invloed hebben op het spel.

Tot slot wil ik iedereen nog veel plezier wensen in Miniconomy, en laten we samen op weg gaan naar de volgende 50 rondes!

Frank

Federal Assistant

Leave a Reply