Handel in Zwollar

Auteur: Hydrophonia

Zoals gezegd zal ik ook deze week weer verslag doen van de handel in Zwollar.
Aan het aandeel van Zwollar te zien zou je zeggen dat het wel redelijk goed gaat. Dit gaat het ook, want vrijwel iedere shop is de hele dag gevuld en alle basisproducten zijn in ruime mate aanwezig.
In vergelijking tot vorige week zijn nu echter meer producten aanwezig. Dit komt ook onder andere door de export. Hierdoor zijn er nu ook camera’s, chips, telefoons, machines en ovens.
Een nadeel is wel dat de prijzen ontzettend hard omlaag worden gedreven. Zo zijn scheppen met korting nu zo’n 7 I-shell. Dit is zo’n 50 cent winst. Ook op hout wordt zeer weinig winst gemaakt, aangezien ik het voor 18 cent inkoop. Ik pleitte er zo’n 2 handelsperiodes geleden nog voor om de prijzen niet te ver te laten zakken. Dit in verband met de lage winst of zelfs verlies die hierbij zat. De prijzen zijn nu dus al weer drastisch gekelderd. Zo heeft Zwollar het goedkoopste : hout, steen, scheppen, en zagen van de federatie. En dit allemaal van eigen handelaren. De andere producten worden, helaas voor Zwollar, meestal door niet Zwollarnaren gedaan. Nu zie je misschien ook in waarom Zwollar meestal maar 2 of 3 handelaren in de top 50 heeft staan. Buiten dat er te weinig mensen wonen, zijn de prijzen eigenlijk gewoon te laag. Daarom komen alleen de echte goede handelaren in Zwollar bovendrijven. Een van die handelaren is Joep Eerlijk, ook hij gaat over 2 rondes weer meedoen. Dat belooft nog wat voor één van de top 50 plaatsen van Zwollar.

Leave a Reply