Dief in de nacht

Auteur: Azelunit

Het is dinsdagavond. Weer amper iets verkocht! Ik was dus genoodzaakt een baantje te zoeken. Ik trok richting Cyberië, want in Digitalië was geen werk meer voor een ongeschoolde arbeider zoals mezelf. Ik had uit bronnen vernomen dat Cyberië rijk is. Ik ging dan ook met volle moed naar Cyberië om bij één of andere grote handelaar wat magazijnwerk te verrichten. Ik was dan ook teleurgesteld toen men mij, vanaf mijn eerste stap op Cyberische bodem, begon uit te schelden voor het vuil van de straat. Ik hoorde dingen als : ‘Digitalianen verzieken onze maatschappij, ga dus maar weg!’, ‘Neem de boot terug, we willen je hier niet!’. Ik was er van versteld hoe Cyberiërs denken over het volk der Digitalianen, het volk waartoe ik behoor! Misschien werden ze beïnvloed door de film ‘Fitna Digitalië’. Hoe dan ook, ik keerde dus maar snel weer terug, echter niet voor lang…
Ik had mijn ogen goed de kost gegeven en wat ik gezien had was te mooi voor woorden. Er lag namelijk een ongekende rijkdom voor mij in die winkels in Cyberië, en het mooiste van al… onbewaakt! Ik keerde dan die zelfde nacht nog terug naar Cyberië, deze keer gewapend met een schroevendraaier en een geweer. Een Digitaliaan heeft immers altijd een geweer bij zich. Ik ging dus naar de eerste winkel die ik zag. Pech, deze had een alarm. De volgende dan maar…. ‘Wow’ , dacht ik in mezelf. Pc’s zonder beveiliging. Ik stal er 3 maar werd dan opgepakt en keek even sip door de immense boete. Een dikke 450ish! Maar toen ik een kleine berekening maakte, merkte ik al snel dat ik een mooie winst had gemaakt. Op naar de volgende. Deze keer 7 telefoons gratis en voor niks. Buiten die 50 ISH aan vervoerskosten. Zo ging ik de hele nacht door! Na een kleine balans te hebben gemaakt merkte ik een immense winst op. Ik ging dus ook de 2de en 3de nacht op pad. Het is nu vrijdagavond en heb het gevoel dat Cyberië volledig leeg gestolen is.
Ik verleg nu mijn horizon en merk dat ook in Virtua een hele rijkdom te vinden is. Ik roep mezelf dan ook uit tot meesterdief en zal deze titel nog met eer dragen deze ronde. Ik zal vanaf nu ook alles noteren wat ik steel en in een speciale club posten. Om een idee te geven : boetes : ruim 3k. Waarde gestolen goederen : minimum 5k ! Dit artikel is geschreven op 11-04-’08. Ik denk dat jullie ook wel snappen waarom ik dit artikel maar in de laatste editie van deze ronde wou zien.

Leave a Reply