Stormy

Auteur: Hydrophonia

Als eerste gaan we twee handelsperiodes terug, naar de verkiezingen voor de 50ste handelsperiode. Bij deze verkiezingen spande het er lange tijd om hoeveel partijen er uiteindelijk in het parlement zouden komen. Het werden er maar twee.
De rest van de partijen kwam allemaal net iets te kort. In de verkiezingen voor de 51ste handelsperiode waren er aardig wat veranderingen te zien ten opzichte van de vorige verkiezingen.
Wat het meeste opvalt is dat er geen ontzettend grote overwinningen zijn behaald. De nieuwe partij Cyberië Vrij heeft de verkiezingen gewonnen. De partijen Cyberië en One Man, die de vorige verkiezingen allebei nog veel stemmen kregen, zijn verder weggezakt. Daarnaast hebben nu ook Spam en Copy de kiesdrempel gehaald. Dit betekent dat er nu vijf partijen in het parlement zitten. Dit kan natuurlijk wel het maken van beslissingen moeilijker maken, aangezien zeker niet iedereen het met elkaar eens zal zijn. De komende verkiezingen zullen zeker spannend worden, maar of de uitslag ook verrassend wordt, moet nog worden afgewacht.

Op basis van de vorige gegevens en wat kennis zal ik wat over de komende verkiezingen vertellen. Wat we zien is dat er zich ook telkens andere personen aanmelden bij de partijen. Niet iedereen zit dus iedere ronde in de politiek. En komen er dus telkens verschillende personen bij de partijen. Ook veranderen namen van partijen regelmatig. Zo hebben One Man en Cyberië geen leden meer. Een aantal leden van Cyberië zit nu echter bij Lijst Vinny, de partij met de meeste leden op dit moment. Verder maken ook Cyberië Vrij en Copy weer kans op aardig wat stemmen deze verkiezingen. Dan hebben we nog twee “nieuwe” partijen. De Klein Handels Partij heeft twee rondes geleden ook al meegedaan aan de verkiezingen, maar toen zonder programma. Met elf leden en wel een programma maakt ook deze partij kans op zetels. Brewers heeft wel veel leden, maar deze zijn bij mij vrij onbekend. Ik kan dus ook geen inschatting maken over hoeveel mensen hierop gaan stemmen. Dan zijn er ook nog twee kleinere partijen met een kieslijst. Spam heeft niet zo veel leden maar deze zijn wel bekend, ook hier kunnen er dus nog wel eens wat zetels gaan vallen. Voor Voor Vrij Cyberië wordt het zoals de laatste verkiezingen wel vaker erg moeilijk. Ik verwacht dus wel voor zo’n 3, 4 partijen zetels. Welke gaan het niet halen en welke wel, we zullen het zien, bij de verkiezingen. Worden ze Stormy? Of wordt het een afgetekende overwinning?

Leave a Reply