Prutsburgemeester Eurodam

Auteur: Dhr. Jorisz

Ik ben een zielige burgemeester. Ik ben een egoïstische, slechte, niet-overtuigende, belabberde, en voortrekkende burgemeester. Ik heb geen enkel benul van hoe een goede burgemeester te zijn. Ik ben een prutser, de grootste sinds handelsperiode 45, toen ik ook al burgemeester was. Althans, dat zijn de woorden en gedachtes van enkele handelaren van Eurodam.

Ik word beticht van vriendjespolitiek. Waarom? Ten eerste zou ik alleen maar parkjes bouwen voor mijn ‘vrienden’ van Equites. Nu is het natuurlijk al algemeen bekend dat ik al 2 handelsperiodes bij Equites hoor, maar blijkbaar weten velen dat nog niet, of geloven ze me niet. Echter is het natuurlijk onzin dat ik enkel maar voor een paar mensen parkjes zou bouwen. Klinkklare onzin. Ik houd zelf een bestandje bij met hoeveel parkjes ik heb gebouwd voor wie. Dit zodat ik zeker weet dat ik niet over 1500 Ish ga. Arjanisme heeft tot nu toe de meeste parkjes gehad, maar ondertussen word ik wel door hem en zijn handelsgroepje Fries Front beticht dat ik hen zou benadelen.

Ook zou ik expres niet subsidies uitdelen aan Fries Front. Onzin. Wat ik altijd heb gedaan, en wat ik ook altijd zal blijven doen, is niet zomaar subsidie geven voor een bank. Ik weiger subsidie te geven aan een bank die stort en transactiekosten rekent. Daarom heb ik tegen de bankeigenaar van de eerste bank gezegd, dat hij een goed contract wil maken, dat hij dan ondertekent met mij, zodat hij zijn subsidie kan krijgen. Hierna komt hij met een niet-waterdicht contract. Boos op mij omdat ik het contract niet teken, beticht deze persoon mij alweer van vriendjespolitiek. Ook een melding van het CBI vond hij nodig. Ik ga natuurlijk geen moeite doen als iemand stom tegen mij doet. (overigens heb ik zelf maar een contractje gemaakt, omdat hij maar bleef zagen dat hij zijn subsidie niet kreeg. Deze ondertekende hij niet, dan krijgt hij ook geen subsidie nu, simpel als dat.)

Vervolgens, waar een heuse rel over lijkt te ontstaan, zijn de ‘speciale’ exports die ik heb aangevraagd bij de Federal Assistant. Telefoons en computers, voor een mooi prijsje, omdat die handel wat te stimuleren. Waarom telefoons en computers? Waarom niet? Ik ga uiteindelijk alles langs, alarmen, camara’s, glas en ovens komen ook nog aan de buurt. Echter, dat heb ik nergens gezegd. Ik werd gelijk beticht mijn vriend basick bv te helpen, hij heeft immers een MV in de telefoons en computers. En blijkbaar had hij zijn winkel net gevuld toen die exports er staan. “Dat is vriendjespolitiek”, “toevallig was zijn winkel opeens vol” en de mooiste reactie: “Waarom staat er plotseling rond 23.00 een exim pc’s en telefoons in eurodam van Jorisz en staat bijna tegelijk een winkel gevuld met pc’s en telefoons van basick bv klaar?” Tja, waarom die er staat? Omdat ik deze export had aangevraagd, om een uur of 8 ’s avonds. Dat Federal Assistant hem om elf uur neerzet, is toeval. Dat wist ik niet eens. Dus dat Joerik MV net zijn winkel vol had gestopt met computers en telefoons, puur toeval.

Langzaam maar zeker word ik wel moe van al deze valse beschuldigingen. Geef mij een kans, en ga pas zeuren als de ronde wat verder is. Ik probeer eerlijk en oprecht burgemeester te spelen. Gelukkig zijn er ook een heleboel mensen die wel vertrouwen in me hebben. Meer dan alleen mijn ‘vriendjes van Equites’. En tjah, volgende editie zal ik wel een fel tegenartikel kunnen verwachten van de heren Fries Front. Nog één kantekening gevend, Remco heeft zich niet met mijn beleid bemoeit, dus die hoeft zich ook niet aangesproken te voelen.

Leave a Reply