Schaken in de Federatie

Auteur: Torpedo 7

Zoals zovelen wel weten is schaken een spel waarbij de ene de andere zijn koning probeert klem te zetten. Het lijkt erop dat deze handelsperiode voor sommigen meer een schaakspel wordt dan een gewone handelsperiode.
Doordat er momenteel 2 koningen zijn (1 in Cyberië en 1 in Digitalië) hebben beide partijen al de eerst zet gedaan. Het was namelijk de eerste zet van Digitalië om ervoor te zorgen dat de Cyberische koning het behoorlijk moeilijk kreeg om zich nog te verplaatsen. Zijn zet was om een VO in te roepen dat de koningen geen macht meer hadden. Zoals in echt schaken kan de koning weinig doen en het zijn meestal de andere stukken die de aanval en/of verdediging inzetten.

Het is nu de vraag welke koning er verslagen wordt en ofdat het koningensysteem na dit voorval nog zal blijven bestaan. Meer nieuws volgt.

Leave a Reply