Nieuwe winkelborden?

Door: Dhr. Jorisz

Het valt mij op dat er niet zoveel mensen banners maken voor hun winkel. Er zijn wel enkele creatievelingen, maar veelal is enkel de winkelnaam te bezichtigen in grote zwarte letters. Dit is jammer, want onze Federatie krijgt een veel mooier aanzicht met allemaal verschillende winkelborden. De vraag is, hoe komt het dat er maar weinig mensen investeren in deze winkelborde?.

Het antwoord hierop is echter makkelijk. Een normaal winkelbord kopen is duur, laat staan een bewegende. Om gewoon met grote zwarte koeienletters je winkelnaam te zien, is gratis. Hier gaat het fout. Hoe komen die zwarte letters daar? Is het niet veel logischer als daar ook voor betaald moet worden? Het lijkt mij een goed idee om helemaal geen winkelnaam te laten zien, totdat er speciaal voor betaald is. Dit zal er denk ik voor zorgen dat meer mensen een mooi winkelbord zullen maken en boven hun winkel zullen ophangen. Dit is te realiseren door gewoon bakstenen te hebben op de plek waar nu de winkelnaam staat. Er is echter één probleem, dan moet iedereen zelf creatief een winkelbord neerzetten. En niet iedereen wil of kan dat.

Dat probleem is echter redelijk eenvoudig op te lossen. Zorg dat er enkele standaard banners te koop zijn binnen de federatie. Een keuze uit 4 groottes (afhankelijk van de breedheid van je winkel), en keuze uit alle kleurtjes. De kosten moeten gewoon even hoog zijn als een creatieve winkelborden. Dit zal denk ik zorgen voor een wat leuker uiterlijk van de straat.

Leave a Reply