Té eS

Door: The Socialist

De Council of Veterans, een instelling waar men met tussenpozen van verscheidene handelsperiodes steevast op zeikt. Mensen krijgen zogenaamd onterecht een cheater-status, worden afgezet als burgemeester of verliezen hun kiesrecht. Ja, de CoV heeft de nare taak de meeste vieze zaakjes te beoordelen en veelal op te lossen (hoewel, ze geven slechts ‘advies’, wat de Federals 9 van de 10 keer opvolgen).

Ja, ook ik heb periodes lang in deze raad mogen zetelen. En toegegeven, het is best een interessante baan en het betaalt goed (als gemiddeld lid ontvang je per week meer dan de President in een hele handelsperiode verdient). Dat is niet het enige goede, je hebt ook behoorlijk wat macht daar je mag stemmen inzake diezelfde vieze zaakjes of zelf dingen aanhangig kan maken (iets wat ook regelmatig gebeurt). Naast al deze voordelen is het enkele handelsperiodes terug ook mogelijk geworden voor CoV’ers om de landelijke politiek in te gaan. Waar dit eerst ten strengst verboden was uit naam van de Federals, is er nu geen haan die er naar kraait. En dat is een kwalijke zaak.

Zoals gezegd heeft de gemiddelde CoV’er behoorlijk wat macht, en die macht wordt alleen maar vergroot als hij of zij ook nog eens in het Nationaal Bestuur plaatsneemt. Dubbele macht, persoonlijke macht welteverstaan. Wil je namelijk iets gedaan krijgen waar het Parlement over gaat? Geen probleem, aangezien je hier zetelt (of in het kabinet) kan je ordinair iets pluggen. Niks mis mee opzich, daar zijn de volksvertegenwoordigers voor. Mocht het dan falen in het Parlement, ga je er vervolgens mee naar de Council of Veterans, welke velen malen meer macht hebben dan het Parlement heeft (zo lijkt het). Dit werkt natuurlijk niet met wetswijzigingen, maar wel in het geval van persoonlijke vetes.

Neem nu het geval Car-Dealertje. Het Parlement zet hem af, maar iemand (uit het Nationaal Bestuur) vond het blijkbaar nodig zijn/haar gelijk alsnog te halen. Toevalligerwijs is deze persoon ook nog een CoV’er en kan het idee om de hele VO af te keuren makkelijk lanceren. Het resultaat? Een afgekeurde VO en de persoon heeft het gelijk gehaald waar niemand om gevraagd heeft. Ondertussen duurt het vernielen van de stad voort, en krijgen de politici de schuld van de niet-geïnformeerde burger.

Als het aan mij ligt wordt de Council of Veterans dan ook keihard afgestraft. Beslissingen maken is natuurlijk noodzakelijk in onze samenleving, maar de soevereiniteit van het Parlement afpakken om simpelweg het ego van een CoV’er te strelen is walgelijk. Ik zeg dan ook: weg met de bevuiling van de CoV in het Parlement!

Leave a Reply