Crime Passionel

Door: The Minic

Beng! Beng! Beng! Je bent neergeschoten! Voor allen die het bekend voorkomt: mijn oprechte deelneming, sinds deze handelsperiode weet ik weer hoe het voelt. Paradoxaal eigenlijk: op zoek zijn naar een manier de soms uit de hand lopende criminaliteit aan te pakken en daarbij letselschade oplopen.

Vandaag zijn we er in geslaagd een eerste, echt vernieuwende, stap te maken in de richting van een veiliger Cyberië voor onze volkvertegenwoordigers en inwoners. Hoewel de stemming op het moment van schrijven nog bezig is, is met aangrenzende zekerheid te stellen dat het voorstel zal worden aangenomen.

Voor zij die niet zo veel van politiek volgen: deze handelsperiode heb ik als Minister van Onderwijs voorgesteld een nieuw beroep te introduceren: het beroep Bodyguard. In Digitalië bestaat het reeds en de tijd was rijp om het ook in Cyberië mogelijk te gaan maken. Het voorstel ziet er als volgt uit:

Artikel 7: Bodyguard

Lid 1
Inwoners met het beroep Bodyguard zijn exclusief gerechtigd persoonsbeveiliging te verlenen aan hun cliënt.

Lid 2
Alleen de Minister van Justitie is gerechtigd inwoners aan te nemen en te ontslaan als Bodyguard.

Lid 3
De Minister van Justitie dient nieuw aangenomen en ontslagen Bodyguards binnen 48 uur bekend te maken.

Lid 4
Enkel inwoners in het bezit van zowel het Officerdiploma als het Bodyguarddiploma kunnen als Bodyguard worden aangenomen.

Lid 5
Bodyguards hebben recht op een salaris van 50 ISH per dag, uit te betalen per zeven dagen door de Minister van Financiën.

Lid 6
Naast het salaris zoals vastgelegd in lid 5, hebben Bodyguards recht op terugbetaling van 50% van de geleden schade, mits deze schade veroorzaakt is door bescherming van een cliënt. Deze schadeloosstelling wordt betaald door de Minister van Financiën.

Lid 7
Schade veroorzaakt door aanslagen direct gericht tegen de Bodyguard wordt niet gecompenseerd.

Voor zij die nu al geïnteresseerd zijn in deze baan: vanaf volgende handelsperiode hoop ik een onderwijsprogramma opgesteld te hebben en deze door een school te kunnen laten aanbieden. Bodyguards dienen in het bezit te zijn van het Officerdiploma, dus als deze nog ontbreekt; haal ‘m vast!

Aangezien het nieuwe trainingsprogramma van deze nieuwe inwoners nog niet compleet is, is het nog even afwachten voordat we precies weten hoe zij zullen reageren op aanslagen, maar zeker is dat in de toekomst de veiligheid van iedereen kan worden verbetert door deze nieuwe beroepsgroep.

Notitie van de redactie: Inmiddels is het wetsvoorstel aangenomen met 6 stemmen voor en één tegen.

Post navigation

Leave a Reply