Kan je nog winnen?

Door: Hydrophonia

Omdat ik op m’n vorige artikel reacties heb gekregen dat het artikel niet zo positief was, heb ik besloten dit keer een wat positiever artikel te schrijven. Met als insteek de gedachte dat je altijd moet kunnen winnen. Winnen is natuurlijk een relatief begrip. Voor niet-premium members, zal het al een hele overwinning zijn als ze rond de 30e/40e plaats zitten. Nieuwe spelers zijn misschien al blij als in de top 100 zitten. Maar om het even over echt winnen te hebben, zijn er toch wel een paar standaard dingen.

Premium member en actief spelen helpt je al een aardig eind opweg. Wat mij betreft kan je ook met vrij veel producten winnen. Bij ieder product ontstaan er echter problemen. Bij hout is het bijvoorbeeld handig dat je een grote winkel hebt zodat er veel hout in past, logisch. De echte problemen zijn concurrenten, als je wat geluk hebt, heb je er niet zoveel. De echter winnaars schuiven de prijzen zo tactisch dat er veel winst wordt gemaakt, hierdoor worden kleinere handelaren al snel op achterstand gezet. Ook komen de grote handelaren vaak uit grote steden, waar ze veel verkopen. Als kleine handelaren in grote steden gaan zitten worden ze weggeconcurreerd. In kleinere steden verkopen ze dus waarschijnlijk meer dan in grotere steden. Verder hangt het ook van de grondstoffen. Zo is hout in Zwollar heel goedkoop, maar in andere steden duurder. Voor producten waar je hout voor nodig hebt, heb je dus voordeel als je in Zwollar zit. Wat mij betreft maakt het dus niet zo heel veel uit waar je zit. In kleinere steden is het weliswaar moeilijk om eerste te worden. Maar het handelt er wel gezellig en hoge posities behoren tot de mogelijkheden.

Tot slot nog de kwestie : wat te doen als je een paar dagen weg bent in de handelsperiode? Ik denk dat je nog steeds hoog kan eindigen, tenzij je de eerste dagen weg bent dan wordt het erg moeilijk. Ik ben zelf deze handelsperiode nog 5 dagen weggeweest, als ik had gewild had ik actief kunnen handelen en voor de top 50 kunnen gaan. Omdat m’n mentaliteit er echter niet op was ingesteld dat ik hoog kon eindigen ben ik niet zo actief. Zo zie je maar dat je met mentaliteit, wilskracht en wat geluk aardig ver kan komen.

Leave a Reply