Bankwezen sneeuwt onder

Door: vinny

Geen instituut die wereldwijd meer macht heeft. Bij elke wereld gebeurtenis van ramp tot oorlog of recessie waren er, vaak in het geheim banken en bankiers bij betrokken. Napoleon leende het geld dat nodig was voor de oorlog tegen de Engelsen van de Franse afdeling van de bankiers familie Rothschild, terwijl het failliete Engeland zich liet financieren door de Franse aftakking van dezelfde familie. Wie er ook won, de familie Rothschild was verzekerd van gigantische winsten.

Of wat te denken van het Amerikaanse Federal Reserve Sytem, de particuliere ‘nationale bank’ die het recht heeft zelf geld te drukken en die dan uit te lenen via hun banken met woekerrentes. Verliezen? Die worden betaald door de belasting betaler. En de banken in de Federatie? Tja, je kan er een rekening openen, wat lenen en sparen en that’s it. Echt aantrekkelijk is het niet om een bank te hebben. Met veel kunst en vlieg werk valt er een bescheiden winst te maken, rijk word je er nooit van. Conclusie: het bankwezen is toe aan hervormingen.

Je moet pas een winkel kunnen openen met een bank rekening, waardoor huizen noodzakelijk worden. De huizen markt moet ook anders, met name de prijs moet wat goedkoper en de plicht dat het aan een weg moet liggen moet verdwijnen. Als ik nou in het zwollarse bos wil wonen of aan het eurodamse strand? Dat moet gewoon mogelijk zijn. Ook moet elke transactie die je per bank doet ook op je bankrekening komen. Nu is het zo dat als ik 50 Ish naar iemand stuur, dat geld direct op zijn saldo terecht komt wat natuurlijk heel onrealistisch overkomt, ik maak een bank transactie en die gene krijgt het geld zo in z’n zak. Met de rekening plicht voor winkel eigenaren is de DCB weer noodzaak voor de eerste dagen. De centrale bank word bij voorkeur gerund door de Minister van Financiën.

Aandelen moeten alleen via banken gekocht en verkocht worden waardoor zij de transactie kosten ontvangen. Door deze simpele veranderingen krijgen banken meer geld in handen en word het dus weer een stuk aantrekkelijker er één te starten. Het liefst zie ik samen met deze maatregelen ook graag weer de bedrijfsaandelen terugkeren, wat alles nog leuker en realistischer maakt. Er moet NU wat gedaan worden anders eindigen de banken net als de verzekeringskantoren: afgeschaft.

Leave a Reply