En toen was je Minister van Financiën

Door: Bloemenverkoper

Tja, daar zit ik dan in mijn luxe bureaustoel. Helemaal bekleed met zwart leer. Ik kijk naar het scherm van mijn super-de-luxe computer en bel een beetje rond. Ontvang soms wat mensen en beheer opeens de staatskas. Ik ben Minister van Financiën!

Het was vrijdagavond, 26 Juni 2054. Ik kwam terug van een feestje en ging weer even naar het parlement, ik was immers parlementslid. De ministerverkiezingen waren volop bezig nog dacht ik, maar ik bleek me te hadden vergist. Het was allemaal al duidelijk. Mijn tegenstander voor de post van Minister van Financiën, Miquel Alvarez, was weg. Op het moment van schrijven zou hij al failliet zijn. Miquel Alvarez had verloren van mij, van mij! Ik begreep niet hoe ik het had kunnen winnen van hem, hij is zoveel beter als mij.

Na een nacht geslapen te hebben was het me allemaal wat duidelijker geworden, ik was gewoon Minister geworden. Dolgelukkig ging ik aan de slag. Maar het begon al snel veel tijd te vragen. Eigenlijk een beetje te veel om goed te kunnen handelen wat wel mijn doel is. Ik wil namelijk heel graag top 20 worden deze ronde. Maar dat zit er zoals het er nu naar uitziet niet in.

Ik ga maar weer achter die super-de-luxe computer zitten en ik ga weer wat rond bellen. Ik betaal de telefoonrekening toch niet. Namens het Ministerie wens ik iedereen nog een fijne ronde toe.

Leave a Reply