De winnaar?

Door: Dhr. Jorisz

Deze handelsperiode was er vanaf het begin af aan geen duidelijke overmacht van één persoon in de handel. Niemand ging voor de winst. Overal ontbrak de echte winnaarsmentaliteit. Tot de omzetstatistieken kwamen in de eerste editie van deze krant. Toen werden enkele handelaren wakkergeschud en roken hun kansen. “Als de grens om eerste te worden ‘maar’ ligt op 95.000 Ish…” was veelal de gedachte. Ik kan tegen de eerste gelukszoekers alvast verklappen: Jullie komen er bedrogen uit, want de grens valt toch een stuk hoger uit dan deze 95.000 Ish. Om maar gelijk met namen te strooien, de gelukszoekers die hun kans roken waren bijvoorbeeld Markallen3, The Mister uit Virtua, Denna en Dealer91 uit Digitalië en Pedro Alvarez en Dhr. Jorisz uit Cyberië. Uitpluizen wie van dezen het rijkst is lastig. Je weet nooit wanneer iemand eerlijk is over zijn winsten, en wanneer niet. Hieronder een lijstje van mijn vermoedens.

Markallen3: Gezien zijn niet al te hoge omzet, denk ik niet dat hij eerste wordt. Ik betwijfel zelfs of hij bij de top5 komt. Zijn MV is niks waard, maar 2000 Ish vandaag (op maandag 14 Juli) Ik vind hem de kanshebber om 6de te worden deze handelsperiode. Met een ‘luttele’ 85.000 Ish.

Denna: Wat weet ik eigenlijk van hem? Behalve dat ik ‘via via’ had gehoord dat hij ongeveer even rijk was als Dealer91, weet ik niks van hem. Gezien zijn eerder behaalde resultaten, kan je wel iets zeggen over zijn waarde. Ik heb zijn omzet vergeleken met zijn nettowaarde. Omzet x 0,35 is zijn nettowaarde, ongeveer natuurlijk. Zijn omzet was vorige week ‘maar’ 150000 ish. Daar hoort een nettowaarde bij van 55000 dus. Als het klopt dat zijn nettowaade rond de 75000 Ish lag, heeft hij een hogere winstmarge te pakken, of een goedlopende MV. Zijn MV, is vandaag 11000 Ish waard. Deze 75000 Ish kunnen dus wel kloppen. Maar of hij eerste kan worden? Ik denk het niet, ik denk dat hij de nummer 5 word met ongeveer 95.000 Ish.

Dealer91. Allereerste heeft Dealer91 een goedlopende MV. Zijn MV is vandaag 21000 Ish waard. Een flink bedrag. De omzet die hij minder had dan Denna, haalt hij wel in met zijn MV. Dealer91 is ook een goede handelaar, en vertelde mij al op de chat dat hij eerste wilde worden. Gaat hem niet lukken, want hij schiet tekort ten opzichte van The Mister, Pedro Alvarez en Dhr. Jorisz. Hij word 4de met een eindwaarde van ongeveer 97.500 Ish.

The Mister. Ook The Mister heeft een MV die aardig loopt. Deze MV is 12000 Ish waard. Best netjes. Bovendien heeft hij ook veel omzet en een goede winstmarge op zijn steen in Centropolis. Hij is wat mij betreft sowieso de verassing van deze handelsperiode. Hij gaat hoog eindigen, als 3de, met een waarde van ongeveer 100.000 Ish.

Dhr. Jorisz. Een waanzinnig goeddraaiende MV, met een waarde van 35.000 Ish. De enige reden waarom Dhr. Jorisz hoog eindigt deze ronde. Zijn 2de MV is ook nog eens 8000 Ish waard. Dhr. Jorisz is de ‘gevaarlijkste’ outsider om eerste te worden. Maar hij schiet tekort omdat zijn houthandel in Eurodam niet winstgevend genoeg is. Hij zal waarschijnlijk 2de worden met een nettowaarde van ongeveer 115.000 Ish.

Pedro Alvarez. Hij heeft 2 MV’s, van 9000 Ish en 8500 Ish. Daarnaast is hij de ijzergigant in Cyberië, waar zijn meeste waarde vandaan komt. Op de dag dat dit gelezen word, is hij al ver over de 100.000 Ish. Hij zal dan ook de ronde gaan winnen, met een bedrag van ongeveer 125.000 Ish.

En detail: De waarde van MV’s hoeft niet veel te zeggen, immers kan je er zelf veel geld in pompen. Enkel FCSers hebben hier inzicht in en mogen dat niet openbaar maken. Dus die MV’s zeggen ook niet alles.

Nu natuurlijk de rest van de top10. Waar ligt de grens? Rond de 70.000 Ish denk ik, waarom? Dat vermoed ik als ik kijk naar de waardes van spelers als Jorref, The Minic en Elmario. Hieronder nog eens de volgorde en waardes die ik verwacht:

1. Pedro Alvarez (125k)
2. Dhr. Jorisz (115k)
3. The Mister (100k)
4. Dealer91 (97,5k)
5. Denna (95k)
6. Markallen (85k)
7. Elmario (80k)
8. The Minic (75k)

Dit zijn allemaal vermoedens, en ik zal er ongetwijfeld een aantal maal flink naast zitten. In ieder geval wens ik iedereen nog een spannende laatste paar dagen toe, en moge de beste handelaar winnen!

Leave a Reply