Roebelarendsveen en zijn tekorten

Door: Nieuwtje

Het is de laatste handelsperiodes steeds hetzelfde. Steeds dezelfde steden zijn volledig uitgegraven (bijna altijd hoort roevelandsveen er bij) en anderen zijn amper afgegraven (hier is Zwollar een frequent voorbeeld van). Ook bij de kavelstaat heb je zoiets waarbij steden als Roebelarendsveen niets aan de steeds dalende kavelstaat kunnen doen (de mayors mogen proberen wat ze willen, het lukt gewoon niet) en bij andere steden heb je het omgekeerde: De kavelstaat gaat moeiteloos naar de 130 (ja hier is Zwollar dan weer een mooi voorbeeld van). Vroeger maakte dit niet zoveel uit, aangezien er hooguit een deel van het budget aan kavelstaat vast hing. Maar dit werd dan weer probleemloos rechtgetrokken door hoge aantal kavelverkoop.

Maar dit is nu verleden tijd, doordat mayors de kavelstaat sinds een aantal rondes boven de 85 moeten houden. Dit is in Roebelarendsveen soms gewoon niet mogelijk. Mayor Steengigant maakt dit deze ronde duidelijk mee.

De situatie: De kavelstaat zit mooi rond de 90, maar op één nacht daalt hij plotseling naar net boven de 85. Mayor Steengigant probeert dit natuurlijk omhoog te trekken maar wat hij ook probeert, deze blijft dalen en is reeds onder de 80 gedoken.

Daarom zou het mij het beste lijken om hieromtrent een wijziging door te voeren. Mij lijkt het het beste om gewoon de 85 kavelstaat regel terug af te schaffen, want dit brengt duidelijk het spel uit evenwicht. Overhaaste beslissingen moeten er zeker ook niet komen maar ik vind in ieder geval dat er toch door de desbetreffende verantwoordelijke overlegd moet worden.

Leave a Reply