Motie van Onkundigheid

Door: Marcelbuter

Het probleem begon eigenlijk al voordat de ronde begon. Elke nieuweling kon zien dat iemand met een verleden als wat Bloemenverkoper heeft plus de opmerkingen op het parlementsforum tot problemen zou leiden. De kandidaatstelling van Miquel Alvarez was daarom een positieve verassing die ook gesteund werd door 3 oud Ministers van Financiën.

The Minic, TheBlueClan, en wat andere mensen vonden het toch echter nodig om voor Bloemenverkoper te stemmen en voelen zich nog steeds niet verantwoordelijk.

Nadat het budget was gepubliceerd was al zien dat zowel de verdeling van budget veels te grote verschillen zou opleveren, maar de haast heeft die onderzoeksdrang snel weggedrukt. Het parlement had ook veel eerder moeten vragen wat de prijzen zouden zijn voor de eximcontest, vooral omdat er wel een budget voor is, maar er niet gezegd wordt hoe het budget wordt opgesteld. Als je het zelfs feitelijk bekijkt hebben we deze producten gratis van de Federals moeten krijgen om ook maar enigszins de begroting passend te krijgen.

Het feit dat Verona Alvarez de Motie van Wantrouwen tegen de Minister van Financiën heeft uitgesproken heeft die laatste misschien geholpen, maar de parlementsleden hadden toch echt even door moeten gaan, want de helft wou hem weg, alleen niemand nam het initiatief om hem weg te sturen, zelfs niet na de late tweede budgetronde plus ook nog eens een hele slordige berekening.

Zeggen dat Bloemenverkoper zijn functie misbruikt is onzin, maar dat het parlement alle controleposten zoals ze ontwikkeld zijn verzuimd heeft is misschien nog wel erger en eigenlijk gewoon een schande dat deze mensen zich voor herverkiezing beschikbaar stellen.

Zorg in ieder geval dat de volgende Minister van Financiën weer de nodige ervaring heeft om alles goed te laten verlopen en vooral aan het parlement, realiseer weer eens waarom je er zit en waar je zelfs dik voor betaald krijgt.

Leave a Reply