Het verhaal achter de zoektocht

Door: Hydrophonia

Ook deze keer probeer ik weer met een goed verhaal te komen, na wat kritiek te hebben gekregen ga ik het toch weer proberen. Echter niet alles wil lukken als ik het probeer, dat geldt ook voor het schrijven van artikelen. Nou was mijn doelstelling om deze ronde bij de beste twintig handelaren te horen. Of dit gaat lukken is ook nog maar zeer de vraag. De zaken lopen weliswaar vrij goed, maar als bij twintig andere handelaren de zaken beter lopen, heb ik m’n doelstelling niet gehaald. Nu zit ik al op een recordbedrag, alleen heb ik het gevoel dat dit niet genoeg is, dus de vraag is wat je dan gaat doen. Aangezien ook ik wel eens genoeg heb van het handelen ga ook ik nog op vakantie. Nu kan ik natuurlijk bij de pakken neer gaan zitten en de strijd opgeven, maar daar heb ik geen moment aan gedacht. Na lang nadenken in een van de vele parkjes in Zwollar is het besluit op de sprokkeltactiek gevallen. Naast dat ik het leuk vindt voor de krant te schrijven brengt het ook nog eens wat op wat ik goed kan gebruiken. Maar aangezien ik graag bij de besten wil horen besloot ik door te gaan met geld verdienen. Toen ik toevallig van een voorbijganger hoorde dat er duizend I-Shell in de beroemde moneybag zat, zag ik een kans.

De hint voor het vinden van ‘de geldzak’ was 709. Met m’n stomme hoofd sprong ik in een taxi en crosste heel Cyberië door. Na urenlang struinen door de goudvelden van Bahthoevedorp, bossen in Zwollar en vele geruïneerde kavels kwam ik tot de conclusie dat ik aardig wat taxigeld kwijt was, maar helaas geen ‘kavel 709’ had gevonden. In mijn haast nam vertrok ik met de boot naar Virtua. Daar waren wel kavels met 709 erin maar…. Geen geldzak.

Met angst dat er geen boot terug meer zou zijn en dat ik vast zou zitten in Digitalië, viel het besluit om dan ook daar maar heen te gaan. Met een aantal dingen nam ik na wederom vele uren de boot terug naar Roebelarendsveen. De dingen waren vooral blaren, blaren, blaren, en pijn in m’n benen. Maar geen moneybag. Ook heeft het me in totaal veel I-shells gekost aan reisgeld. Door deze kosten voelde ik de druk op m’n schouders om dit geld ook weer terug te verdienen. Het gevoel dat het onmogelijk was om de geldzak te vinden overheerste en ik had de strijd eigenlijk al opgeheven. Ik kroop met veel pijn in bed en werd een halve dag later pas wakker. Die avond hoorde ik dat 709 niet één van de kavelnummers was maar de som van beide kavelnummers. Wetende dat dit ook in Cyberië kon zijn begon ik weer te reizen. Al snel kwam ik in Eurodam. Het stonk er verschrikkelijk rondom de wegen en winkels, dus besloot ik de natuur in te gaan. Ik kwam een opgetelde 709 kavel tegen. Maar m’n gedachten zeiden dat er heel veel van deze kavles zouden zijn. Toch was ik nieuwsgierig en kwam dichterbij. En wat ligt daar achter een struikje, een geldzak met 1000 I-Shell!!!! Zo blij en vooral verbaasd dat het je eens wel lukt ben je niet vaak

Leave a Reply