Interview Volder

Auteur: bonanza

Het was even vreemd opkijken bij de aankomst in de Federatie. Onder de horde traditionele handelaars en politici bevonden zich enkele vreemde vogels die de rush van op een afstand bekeken. Eén van hen was Volder, een persoon uit een ver verleden. “Van waar zou ik hem moeten kennen?” hoor ik je nu al denken. Wel, ik heb hem exact die vraag gesteld.
“Toen ik net in Cyberië kwam wonen ben ik meteen de politiek in gegaan. Ik ben begonnen bij LEF en kwam meteen in het Parlement en ben daarna doorgegroeid tot lijsttrekker. In het Parlement kreeg ik ook al snel een ministerpost. Ik ben twee keer Minister van Sociale Zaken geweest en een keer Minister van Financiën. In de tussentijd had ik mijn eigen partij opgericht, de LNP.
Deze partij was 5 jaar geleden de meest succesvolle partij van het jaar. Dit staat in de krant van dat jaar en dat laten de statistieken ook zien. Wij hadden de meeste zetels en stemmen in het totale jaar.
Op het moment dat ik een nieuwe lijsttrekker naar voren schoof, werd de partij de grootste van Cyberië en leverden wij de president. Helaas was ik dit niet zelf, ik werd mayor van Bahthoevedorp. Wel ben ik nog een keer Vice-President geweest.”

De vraag dringt zich natuurlijk op wat er in al die tijd zoal veranderd is. Ik speelde een beetje advocaat van de duivel en stelde dat de huidige Parlementsleden een veel lagere status hebben dan in zijn tijd en dat bij wijze van spreken nu iedereen zomaar lid kan worden.
“Vroeger kon in principe ook iedereen in het Parlement komen. Als je in een politieke partij zit en je hebt genoeg aanhang en stemmen, dan zit je in het parlement. Maar dat is democratie en die hebben we nog steeds in Cyberië, gelukkig maar. Ik zou niet weten wat voor eisen we aan mensen moeten stellen om in het Parlement te mogen zitten behalve voldoende stemmen.
Als iemand niet geschikt is valt hij of zij vanzelf wel door de mand en wordt het afgestraft… Maar ik denk dat onze kiezers wel voldoende verstand hebben om een goede keuze te maken.
Wat betreft algemene veranderingen zijn er twee grote opvallende dingen. Er is een nieuw land met Engelstalige mensen. Verder betreur ik het dat Yenville niet meer bestaat en dat Bahthoevedorp hetzelfde boven het hoofd hangt. Hier moet echt iets aan gedaan worden. Meer grote veranderingen heb ik zo niet opgemerkt, maar daarvoor ben ik ook te kort terug in Cyberië. Ik heb daarom ook een Personal Assistent aangenomen om mij volledig bij te praten en op de hoogte te houden van gebeurtenissen. Isabella is voor de meesten onbekend, maar zij heeft het vermogen om mij goed te informeren.”

De vraag waarom hij teruggekomen was naar de Federatie was eigenlijk een beetje overbodig. Een betere vraag is of hij denkt lang te zullen blijven en wat hij dan gaat doen. Als trouwe Bahthoevedorpenaar lag ook hier het antwoord voor de hand.
“Ik kan de mensen niet begrijpen die Bahthoevedorp zomaar willen laten verdwijnen. Bahthoevedorp mag dan misschien veranderd zijn de laatste jaren en niet in trek zijn voor de handel, opgeven mag je het nooit. Ik ben zelf een echte Bahthoevedorpenaar, dus ik wil er alles aan doen om Bahthoevedorp te behouden voor Cyberië. De stad is al heel oud en hoort bij het land. Dat de stad wordt bedreigd door water moet ons niet tegenhouden. Daarom ben ik ook meteen met een plan gekomen om iets tegen dat water te doen.
Ik heb mijn idee medegedeeld in het gemeentehuis van Bahthoevedorp en hoop dat het voldoende medestanders heeft. Als er iemand is met een beter idee om Bahthoevedorp te kunnen redden dan juich ik dat ook toe, maar vooralsnog lijkt mij dit de beste oplossing. Een dijk bouwen is prima, maar het water kan dan alleen maar meer en meer stijgen. Een kanaal is dan een prima oplossing om de druk van de dijk af te nemen. De functie van het kanaal kan later nog veel meer invulling krijgen. Denk aan een doorvoer voor schepen en dus een betere handel (Kijk naar Nederland als doorvoerland).”

Zijn politieke ambities stopt hij niet onder stoelen of banken. Met zijn nieuwe partij (OAC) hoopt hij zijn plannen te kunnen verwezenlijken.
“Bahthoevedorp is nu een situatie om te laten zien dat ik serieus ben en dat ik dingen kan gaan veranderen (al kan ik er nu nog niet heel veel invloed op uitoefenen). Als dit slaagt, dan kan ik daarna op lange termijn het hele land proberen te laten herleven.
Vanuit het Parlement kan ik meer bereiken. Dat is dan ook mijn hoofddoel, maar dan moeten mensen mij daar dus ook willen zien. Als daar niet genoeg draagvlak voor is, dan zal ik proberen mayor te worden van Bahthoevedorp. Maar het Parlement is mijn hoofddoel en dan zou het helemaal geweldig zijn om Minister van Financiën te worden of President.”

Ik wilde graag nog enkele vragen stellen, maar voordat ik iets kon zeggen excuseerde hij zich. Hij had nog een afspraak en had spijtig genoeg geen tijd meer voor het interview. In zijn spiksplinternieuwe BMC vertrekt hij met gierende banden richting Eurodam. Ik sta wat verdwaasd te kijken, schudt mijn hoofd en vertrek in mijn derdehandse Miniconomini richting redactielokalen. Ik moet dringend opslag vragen.

Leave a Reply